Gemeente Barneveld


Nationale Boomfeestdag

boomfeestdag Woensdag 24 maart vieren we in Nederland weer de Nationale Boomfeestdag. In onze gemeente nemen we op drie locaties deel aan de Boomfeestdag.

Locatie Barneveld:

De leerlingen van de N.H. Prins Mauritsschool zullen samen met wethouder Fledderus bomen planten op het plein van de school aan de Jacob Catsstraat 82 in Barneveld om 9.30 uur en leveren daarmee een bijdrage aan het realiseren van het zogenaamde "schoolhofplan". De volgende bomen worden geplant: Veldsesdoorn, Rode paardekastanje, Es, Amberboom, Zomereik en Linde.

Tijdens hun werk worden de leerlingen begeleid door medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte (BOR) en door jachthoornblazers.

Locatie De Glind:

In verband met de geboorte van prinses Amalia biedt de Stichting Nationale Boomfeestdag alle deelnemende gemeenten een "Koningslinde " aan.

De burgemeester en leerlingen van de M.J.C. Besselaarschool en de Prot. Chr. J.H. Donnerschool uit De Glind gaan deze boom planten om 11.00 uur op het Rudolphveld tegenover "De Voeg".

Ook wordt medewerking verleend door de medewerkers van de Stichting Bredervoort uit De Glind

Locatie Kootwijkerbroek.

Op 24 maart wordt het nieuwe wandelpad geopend. Dan wordt ook de naam onthuld van het wandelpad. Het wandelpad is tot stand gekomen door een gemeenschappelijke inspanning van de gemeente Barneveld, Waterschap Vallei & Eem, Dienst Landelijk Gebied, Plaatselijk Belang Kootwijkerbroek en de landinrichtingscommissie Esvelderbeek. De opening wordt verricht door dhr. J.W. Bakkenes, wethouder gemeente Barneveld en tevens voorzitter van de landinrichtingscommissie Esvelderbeek. De opening van het pad begint om 9.00 uur in het Dorpshuis. Tijdens de officiële opening wordt er een eik geplant door wethouder Bakkenes. Door kinderen van de 3 basisscholen worden de volgende bomen geplant: Gelderse Roos, Es, Els, Meidoorn, Wilde Kers.

19 maart 2004

Communicatie Gemeente Barneveld
Mutatiedatum 19/03/2004