Gemeente Brunssum

Laatste wijziging 24 maart 2004 Publicaties - 24 maart 2004
Hondenpoep hoort niet op straat! Europese verkiezingen op 10 juni 2004 Circus in Treebeek Extra commissievergadering op dinsdag 30 maart
---

Hondenpoep hoort niet op straat!

De gemeente Brunssum gaat strenger optreden tegen hondenbezitters die de uitwerpselen van hun huisdier op straat niet opruimen. De BOA's (Buitengewone Opsporingsambtenaren) van de gemeente zullen de komende maanden hierop strenger controleren. Overtreders kunnen rekenen op een boete van 30 euro.

Hondenpoep is een hinderlijk probleem. Uit onderzoeken in Brunssum blijkt dat vier van de tien inwoners regelmatig hondenpoep tegenkomt. Daarmee scoort dit probleem veel hoger dan bijvoorbeeld bekladding van muren en gebouwen, of rommel op straat. Hondenpoep wordt ook door veel inwoners gezien als een teken van verloedering: het geeft mensen het gevoel dat er onvoldoende toezicht en onderhoud is, met alle gevoelens van onbehagen tot gevolg.

Hondenbezitters die hun hond uitlaten (in de bebouwde kom), zijn verplicht het dier aan te lijnen en de uitwerpselen zelf op te ruimen. Wie hondenpoep laat liggen of de eigen hond niet aanlijnt, loopt het risico een boete van 30 euro te krijgen.

---

Europese verkiezingen op 10 juni 2004

Op 10 juni 2004 vinden de verkiezingen plaats voor het Europees Parlement. Hiertoe ontvangt u in de periode van 17 tot en met 23 mei een oproepkaart. Ook mensen met de nationaliteit van een (kandidaat) lidstaat kunnen in Brunssum deelnemen aan de Europese verkiezingen.

De oproepkaarten zullen worden toegezonden aan inwoners van Brunssum die

- 18 jaar of ouder zijn.

- de Nederlandse nationaliteit bezitten

- geregistreerd staan in de Gemeentelijke basisadministratie Persoonsgegevens (GBA) van gemeente Brunssum

- niet uitgesloten zijn van het kiesrecht.

Maar ook mensen die niet de Nederlandse nationaliteit hebben maar wél de nationaliteit van een huidige lidstaat van de Europese Unie, of van een kandidaat lidstaat, kunnen in Brunssum deelnemen aan de Europese verkiezingen op 10 juni.

Formulier
U bezit de nationaliteit van een huidige lidstaat van de Europese Unie en u heeft al in 1999 deelgenomen aan de Europese verkiezingen in Brunssum? Dan ontvangt u dit jaar automatisch een oproep. U hoeft dus niets te doen.
Heeft u niet eerder in Brunssum aan de Europese verkiezingen deelgenomen, dan krijgt u een aanmeldingsformulier toegestuurd. Door invulling van dit formulier maakt u kenbaar aan de Europese verkiezingen te willen deelnemen. Invullen en retour zenden houdt in dat u als kiesgerechtigde wordt geregistreerd en dat u een oproepingskaart kunt verwachten.

Ook mensen met een nationaliteit van een kandidaat-lidstaat kunnen zo'n formulier verwachten. Het gaat om de volgende landen die per 1 mei 2004 tot de Europese Unie zullen toetreden: Cyprus, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Slovenië, Slowakije en de Tsjechische Republiek.

Let op: als u het formulier niet invult en terugstuurt naar de gemeente, krijgt u géén oproepkaart en kunt u ook niet deelnemen aan de Europese Verkiezingen van 10 juni 2004.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Verkiezingen van de gemeente Brunssum, telefoon (045) 527 84 37 of (045) 573 57 35.

---

Extra commissievergadering op dinsdag 30 maart

Op dinsdag 30 maart vindt een extra vergadering plaats van de raadscommissie Ruimte & Techniek.

Op de agenda staat één onderwerp.


- behandeling Welstandsnota.

De bijeenkomst vindt plaats in het Bestuurscentrum en begint om 19.00 uur.
De vergadering is openbaar en belanghebbenden zijn van harte welkom. Wilt u het woord voeren over een te behandelen onderwerp, dan dient u dit tijdig bij de aanvang van de vergadering kenbaar te maken aan de voorzitter van de commissie.

---

Circus in Treebeek

Op donderdag 1 en vrijdag 2 april treedt het circus Bavaria op in Brunssum. Het circus slaat de tent op de markt in Treebeek op. In verband met de opbouw van de tent wordt aan de omwonenden gevraagd om hun auto tijdelijk niet op de markt neer te zetten.

Het circus arriveert woensdagavond 31 maart. De gemeente zal het circusterrein afzetten. Met de opbouw wordt donderdagochtend 1 april begonnen. Vrijdagavond 2 april wordt de tent weer afgebroken en vertrekt het circus.