Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verdachten drugshandel opgepakt

VEENENDAAL Door de recherche is een onderzoek naar handel in XTC, speed (amfetamine) en GHB nagenoeg afgerond.

Tijdens het onderzoek zijn vijf verdachten aangehouden. Het gaat om drie inwoners van Veenendaal (allen 20 jaar), een inwoner van Woudenberg (23 jaar) en een inwoner van Renswoude (20 jaar). Tijdens het onderzoek werd samengewerkt met het politiedistrict Eemland zuid.

De politie werd eind januari getipt over mogelijke dealers van XTC, speed en GHB door de recherche van het korps Zuid-Holland-Zuid. Na de aanhouding van zes dealers in Leerdam, bleek dat zij onder meer XTC, speed en GHB van een inwoner van Renswoude hadden gekocht.

Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat de 20-jarige inwoner van Renswoude sinds enkele maanden flinke hoeveelheden XTC, speed en GHB aan de Veenendalers verkocht. Hij kocht dit onder andere van de Woudenberger. De vijf verdachten zitten allemaal nog vast. Naast de verdachten heeft de politie meerdere personen gehoord die de XTC, speed en GHB afnamen.

Beeldendieven

WERKHOVEN In de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 maart zijn uit drie tuinen meerdere beelden gestolen.

Op donderdagochtend ontdekten de bewoners van woningen aan De Pelikaanweg, de Van Braamplaats en de Nieuwendaal dat er beelden en een parasolstandaard uit hun tuin waren gestolen. Het ging daarbij om een parasolstandaard in de vorm van een beer, een tuinbeeld voorstellende een varken met biggetjes, een groene betonnen schildpad ( 40 50 cm groot), een standbeeld van 60 70 cm voorstellende een man bij een waterpomp en twee schapenbeeldjes.

Getuigen die het bonte gezelschap ergens hebben aangetroffen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Jongen beroofd

VEENENDAAL Op dinsdag 23 maart werd een jongen onder bedreiging beroofd.

Rond 21.55 uur skateboarde een 14-jarige jongen uit Veenendaal over de grote Pekken. Hij werd al enige tijd gevolgd door twee jongens op een fiets en vertrouwde dit niet. Dat bleek terecht: toen hij stopte, kwamen de jongens naar hem toe en werd hij bedreigd met een steekwapen. De verdachten gingen er met zijn fototoestel en portemonnee vandoor.

Signalement:

De eerste verdachte was een licht getinte jongen van ± 16 jaar. Hij droeg een bruine stoffen jas en had een zwart/wit geblokte Palestijnse sjaal tot onder zijn ogen. De tweede was eveneens een licht getinte jongen van ± 16 jaar en hij droeg een zwart lederen jas. Zij reden op een zwarte opoefiets.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.

Rookmelder doet zijn werk

VEENENDAAL Op dinsdag 23 maart bewees een rookmelder zijn nut.

Rond 16.30 uur hoorde een bewoonster van een woning aan de Van Veldekelaan een rookmelder bij de buren afgaan. De buren bleken niet thuis te zijn en zij alarmeerde de hulpdiensten. Politiemensen constateerden dat het niet om een brand ging, maar om hevige rookontwikkeling. Deze werd veroorzaakt door een pan die op een kookplaat stond. De pan is door brandweerlieden naar buiten gebracht. Dankzij de rookmelder en de daadkrachtige buurvrouw werd erger voorkomen!