Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Verkeerscontrole
HOUTEN Op dinsdag is een verkeerscontrole gehouden op de Rondweg. Tussen 09.00 uur en 12.00 uur werden 144 voertuigen staande gehouden. Er werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, 14 voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, 11 voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, één voor het rijden met defecte verlichting en twee bekeuringen voor het rijden in een niet APK-gekeurd voertuig.

Tussen 13.30 uur en 16.15 uur werd er gecontroleerd op Het Meer en bij de afslag t Goy. Daar werden 36 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van een autogordel, vier voor niet handsfree bellen, vijf voor het niet kunnen tonen van een geldig rijbewijs, één voor het rijden met defecte verlichting en één voor het rijden in een niet APK-gekeurd voertuig.

Vreemdelingen
HOUTEN Op dinsdag zijn tijdens een verkeerscontrole op de Rondweg twee mannen, een 16-jarige jongen en een 27-jarige man, beiden uit Roemenië, aangehouden.

De 16-jarige bestuurder kreeg een stopteken, omdat hij en zijn bijrijder geen gordels droegen, maar deze negeerde hij. De mannen reden hard weg, maar konden worden onderschept en teruggebracht naar de controleplaats. De bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te hebben, ook konden ze niet aantonen hoe lang ze al in Nederland waren. De bestuurden is bekeurd voor het negeren van een stopteken, voor het opgeven van een valse naam, voor het rijden zonder geldig rijbewijs en voor het niet dragen van een gordel. De passagier werd ook bekeurd voor het niet dragen van een gordel. Daarna zijn de beide mannen overgedragen aan de Vreemdelingendienst.