Politie Groningen

Persberichten woensdag 24 maart 2004

Provincie Groningen 24-03-2004 -

Groningen: geluidsoverlast
De politie hield dinsdagavond een 27-jarige vrouw uit de WA Scholtenstraat aan voor aanhoudende geluidsoverlast. De vrouw zorgde door voortdurend te schreeuwen en na twee waarschuwingen van de agenten bleef zij volharden in het burengerucht. Zij werd aangehouden en ingesloten en krijgt een proces-verbaal. Een 26-jarige man uit de Fossemaheerd raakte dinsdagnacht zijn geluidsapparatuur kwijt vanwege geluidsoverlast. De man was eerder al gewaarschuwd en zijn audioset werd nu naar het politiebureau meegenomen.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Kruissingel werd dinsdagavond een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 12 bonnen uitgedeeld aan fietsers zonder licht. Op de Winsumerweg (N361) werd dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Van de 465 voertuigen reden er 2 sneller dan de limiet van 80 km per uur. In de Oosterstraat en de Gelkingestraat werd dinsdagmiddag een controle gehouden op het negeren van verbodsborden. Er werden 10 bonnen uitgeschreven.

Groningen: vrouw (25) recalcitrant bij uitschrijven bon Een 25-jarige vrouw uit Groningen werd dinsdagavond aangehouden op het Boterdiep nadat zij haar naam niet wilde opgeven na een verkeersovertreding. De vrouw fietste samen met twee mannen over de busbaan bij de Korreweg en kregen een bekeuring. De vrouw verzette zich tegen haar aanhouding en beledigde de agenten. Ook schopte zij een van de agenten in de rug. De vrouw, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd op het bureau voorgeleid voor het niet opgeven van haar naam, verzet bij aanhouding, belediging en mishandeling. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Groningen: drie jongens collecteren voor zichzelf
Bij de politie kwamen dinsdagavond meerdere meldingen binnen dat drie jongens in Beijum aan het collecteren waren voor een stichting en dat bewoners het niet echt vertrouwden. Op de Scheltemaheerd kwamen de agenten drie jongens, 14 en 16 jaar uit Groningen, tegen met collectebussen. Op het bureau verklaarden ze voor zichzelf aan het collecteren te zijn. Het inmiddels opgehaalde geld is bij de politie achter gebleven.

Groningen: jongen aangehouden met luchtdrukpistool
Een politieagent zag dinsdagavond een 18-jarige jongen uit Groningen in de Vechtstraat met een luchtdrukpistool een schot lossen op een verkeersbord. De jongen werd op de Herewegviaduct achterhaald. Hij moest mee naar het bureau waar het luchtdrukwapen in beslag werd genomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Groningen: man aangehouden voor leuren met gestolen spullen Agenten zagen dinsdagmiddag een 36-jarige man uit Groningen als een volleerd marskramer spullen te koop aanbieden aan prostituees in de Nieuwstad. Bij controle bleek de man slipjes en geurtjes bij zich te hebben die van diefstal afkomstig waren. Hij is aangehouden voor heling en ingesloten voor nader onderzoek.

Groningen: achtervolgde auto leeg aangetroffen
De politie kreeg dinsdagmiddag de melding om uit te kijken naar een grijze personenauto waarvan de bestuurder verdacht werd een autokraak gepleegd te hebben in Peize. De auto werd gesignaleerd in de Oosterparkwijk waar de bestuurder na een gegeven stopteken er met hoge snelheid vandoor ging. Op de Oliemuldersweg raakte de auto uit het zicht. De wagen werd leeg aangetroffen op het Stokroosplein. Een zoektocht in de omgeving leverde geen bestuurder op. De automobilist heeft met zijn rijgedrag meerdere overige verkeersdeelnemers in gevaar gebracht. Nader onderzoek naar de bestuurder is ingesteld.

Groningen: fiets kopen?
Een 47-jarige man uit Groningen werd dinsdagmiddag in de Ubbo Emmiusstraat aangehouden voor het verkopen van een gestolen fiets. Een agent stond op het hoekje van de straat met het Gedempte Zuiderdiep iemand te controleren toen hij achter zich de bekende zin hoorde: He, wil je een fiets kopen. De man probeerde een fiets aan een voorbijganger te slijten die daar niet op in ging. De Stadjer werd aangehouden en de fiets gestald op het politiebureau. Hij werd op vrije voeten gesteld met een proces-verbaal.

Farmsum: hennepkwekerij met bijna 3000 planten opgerold De politie heeft dinsdagochtend op de Rondeboslaan in een bedrijfspand, bestaande uit meerdere ruimten, een grote hennepkwekerij opgerold. Op basis van meerdere meldingen trad de politie het pand binnen en trof zij in twee ruimten bijna 3000 hennepplanten aan. In het pand moest de politie diverse muren en deuren forceren. Naast de planten nam de politie diverse toebehoren, zoals lampen, koolstoffilters en ventilatoren in beslag. Na overleg met justitie werden alle inbeslaggenomen goederen vernietigd. De politie werd bij het opruimen van de hennepkwekerij geassisteerd door medewerkers van de gemeente en van de stichting Veiligheidszorg. Ook medewerkers van het energiebedrijf deden onderzoek naar het illegaal aftappen van elektriciteit. Zij sloten vervolgens het pand af van stroom. Een 38-jarige man uit Farmsum meldde zich dinsdagmiddag bij de politie. Hij verklaarde de hennepkwekerij in een van de ruimten te hebben opgebouwd. De Farmsumer werd gehoord en vervolgens ingesloten. Hij zal nader worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Wagenborgen: verlaten plaats ongeval
De politie trof dinsdagnacht op de Fam. Bronsweg een personenauto aan in een sloot. De bestuurder van het voertuig was in geen velden of wegen te bekennen en had de plaats van het ongeval zodoende verlaten. Een zoektocht naar de bestuurder bleef zonder resultaat. De eigenaar van de auto zal worden gehoord. Een sleepdienst heeft de auto afgesleept.

Delfzijl: slingerende voetganger moet straf uitzitten
De politie heeft dinsdagnacht op het Zwet een 33-jarige man uit Nieuweschans aangehouden. Politieagenten zagen de man slingerend op straat lopen. Bij navraag bleek dat de man nog een geldboete van 150 euro had uitstaan. De verdachte wilde of kon de boete niet betalen en werd zodoende ingesloten.

Veendam: plakker aangehouden
Op het Beneden Oosterdiep heeft de politie dinsdagmiddag een 22-jarige man uit Winschoten aangehouden voor het illegaal plakken van posters. De man was bezig met het plakken van enkele posters op een leegstaande woning. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en daar gehoord. Na verhoor mocht de Winschotenaar het politiebureau verlaten. De goederen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: vier aanrijdingen op A7 tijdens hagelbui
Tijdens een plotseling optredende hagelbui ontstonden dinsdagmiddag op de snelweg A7 bij Kolham vier aanrijdingen, waarbij zes voertuigen betrokken waren. Vanuit de richting van Hoogezand naar Groningen kwamen twee autos op de rijbaan licht met elkaar in botsing, waarna een ANWB-auto op de vluchtstrook werd aangereden. Vervolgens geraakte een andere personenauto via de rechterberm van de rijbaan af en kwam de bestuurder in de sloot tot stilstand. Hierop reed een andere automobilist tegen een ANWB-verkeersbord, waarna de bestuurder zijn auto in de berm tot stilstand kreeg. Ten slotte botste een automobilist tegen de middengeleiding, waarna de bestuurder zijn auto naar de rechterberm kon rijden. Bij het eerste ongeval raakte een 34-jarige man uit Hannover (D), die in een van de autos zat, licht gewond. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van alle vier ongevallen een rapportage gemaakt. Een auto moest worden afgesleept door een sleepbedrijf.

Mussel: ree dood na aanrijding met auto
Een 21-jarige man uit Mussel is dinsdagavond op de Ondersteveenweg met een overstekende ree in aanrijding gekomen. Het dier was op slag dood en werd afgevoerd. De auto van de automobilist raakte aan de voorzijde beschadigd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Nieuweschans: snelheidscontrole op de A7
De politie heeft dinsdagavond op de noordbaan van de snelweg A7 een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 153 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 37 bestuurders te hard. De snelste rijder reed 149 km/uur, waar 120 km/uur is toegestaan. De snelste vrachtwagenchauffeur reed 91 km/uur, waar 80 km/uur is toegestaan. In alle gevallen krijgen de overtreders een bekeuring. De controle duurde een uur.

Lutjegast: man (30) aangehouden na doorrijding
In de Zeehaanstraat heeft de politie dinsdagochtend een 30-jarige man uit Lutjegast aangehouden voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De man was enkele uren voor zijn aanhouding met zijn auto in de Zeehaanstraat in aanrijding gekomen met een geparkeerde auto. Hierdoor ontstond zowel schade aan de geparkeerde auto als aan de verdachte zijn voertuig. Hierop verliet de verdachte de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit kenbaar te maken. De man werd zon twee uur na het ongeval in zijn woning aangehouden. De politieagenten roken alcohol bij de verdachte. Op het politiebureau gelukte het niet om een geldige ademanalysetest af te leggen. Hierop werd van hem een bloedproef afgenomen. De doorrijder bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. De politie maakt proces-verbaal op. De 30-jarige mocht na verhoor het politiebureau verlaten.

Oudeschip: drie gewonden bij verkeersongeval
Op de kruising Toppingas-Weg met de Greedeweg zijn dinsdagochtend drie gewonden gevallen. Een 50-jarige vrouw uit Oudeschip verleende op de kruising geen voorrang aan een 40-jarige automobilist uit Uithuizen. Een flankaanrijding was het gevolg, waarna flinke schade ontstond. Een 66-jarige vrouw uit Boxmeer, die naast de vrouw uit Oudeschip zat, werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De 40-jarige man en zijn 31-jarige collega werden met nekklachten naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. Beide voertuigen werden afgesleept.