Gemeente Moerdijk


DEELNAME GEMEENTE MOERDIJK AAN ONTWIKKELING REGIONAAL KENNISCENTRUM

Het college heeft besloten in te stemmen met het projectvoorstel voor een Regionaal Kenniscentrum en gaat akkoord met de deelname van de gemeente aan de verdere ontwikkeling van het centrum.

Het project bevindt zich nog in een pril stadium en is een samenwerkings-project tussen de tien gemeentes in West-Brabant. Het is nog niet bekend of alle gemeenten daadwerkelijk deel gaan nemen.

Er zijn volop plannen en ideeën, maar er is nog niets concreet.

Het kenniscentrum kan gezien worden als een uitwisselingsproject tussen de deelnemende gemeenten. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een medewerker die 20 uur bij een gemeente in dienst is en een bepaald specialisme heeft. Dan biedt het centrum deze medewerker de mogelijkheid aanvullend 16 uur bij een andere gemeente ingehuurd te worden. Het voordeel hiervan is dat je de kennis al in `huis´ hebt en deze niet opnieuw hoeft aan te trekken. Daarnaast biedt het centrum het personeel de kans om via de beste weg ergens te komen, met andere woorden: carrière te maken. Hierbij is te denken aan het volgen van opleidingen en cursussen.

De gemeente gaat bij het project een actieve rol spelen door tijd en geld vrij te maken. Ook zet dit project kennis en kunde van de huidige P&O-ers van alle deelnemende gemeenten van West-Brabant in.

De aanloopkosten van het project zijn 50.000, dit vaste bedrag wordt over deelnemende gemeenten verdeeld naar rato van inwoneraantal. De kosten bestaan uit twee posten:

* de inhuur van een `kwartiermaker´ (projectleider)
* de kosten van o.a. het inkopen van materiaal voordat het centrum van start gaat.

De planning is dat vanaf 2005 het centrum is geopend. Er wordt over nagedacht om nog voor de zomer een digitaal centrum te openen.

Het `Regionaal Kenniscentrum´ is voorlopig de werknaam van het project, over de officiële naam wordt nog nagedacht. De vestingingsplaats is nog niet bekend.