Moord Anoeschka Weezenbeek

Foto van Anoeschka Weezenbeek

Budel-Dorplein - Op maandag 22 januari 1990 is de 15-jarige Anoeschka Weezenbeek uit Budel-Dorplein als vermist opgegeven. Ze ging even een brief posten en naar een vriendin. Ze is daarna niet meer thuis gekomen. Drie weken later is ze gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van Weert. Na onderzoek van het Landelijk Team Kindermoorden (LTK), is het onderzoek opnieuw opgestart.

Moord Plattegrond

Anoeschka is die maandag op school, het Grensland College in het Brabantse Budel. Rond 14:40 uur fietst ze samen met een vriendin naar huis via het Belgische plaatsje Hamont. Om 18.45 uur gaat ze een brief posten en gaat naar een vriendin. Om 20:45 uur wordt haar fiets gevonden op de Sint Barbaraweg (verbindingsweg met België). Van Anoeschka is geen spoor te bekennen. Drie weken later wordt ze gevonden in het water van de Zuid-Willemsvaart ter hoogte van de Philipsfabriek in Weert.

Foto van de Sint Barbaraweg

Foto van Zuid-Willemsvaart

Anoeschka Weezenbeek
Ze zat op de LTS in Budel op school. Ze trok veel op met schoolvrienden uit Budel. Ook had ze contact met een groep jongeren die vaak bij elkaar kwam op de Laurenburg in Weert. In het weekend ging ze uit in Budel of in het Belgische plaatsje Hamont; daar ging ze naar de discotheek Pitstop, die later Elpee werd genoemd.

Signalement (zo zag ze er die avond uit)
15 jaar; 1.60 meter lang; fors postuur; krullend donker haar; bruine ogen. Ze was gekleed in een halflang zeegroen katoenen jack aan met een capuchon; een paars-lila kleurige gebreide trui; daaronder een wit T-shirt; een blauwe spijkerbroek, van een wijd model; bruine halfhoge cowboylaarzen maat 39.

Gevonden jas
De jas van Anoeschka is gevonden in de berm van de Kempenweg; langs de Zuid-Willemsvaart tussen Budel-Dorplein en Weert op 25 januari 1990.

Anonieme beller
Kort na de verdwijning heeft een man gebeld naar een journalist van De Limburger met informatie over haar vermissing. Hij vertelt de journalist dat hij zijn ex-vriendin heeft vermoord en in de Zuid-Willemsvaart heeft gegooid. Deze anonieme beller is in de uitzending van Opsporing Verzocht in 1990 ook al opgeroepen, maar heeft zich toen niet gemeld.

Beloning
De Hoofdofficier van Justitie in Den Bosch heeft een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing van deze moord.

De politie vraagt

* Wie heeft de 15-jarige Anoeschka gezien op maandag 22 januari 1990 in Budel-Dorplein of in Hamont?

* Wie heeft gezien dat de jas van Anoeschka is weggegooid in de berm langs de Kempenweg langs de Zuid-Willemsvaart tussen Budel-Dorplein en Weert?

* Wie herkent zichzelf als de man die vlak na de verdwijning met een journalist van De Limburger?

* Wie kan er meer vertellen over de moord op Anoeschka Weezenbeek op maandag 22 januari 1990?

Uw tip

Politieregio Brabant Zuid-Oost: 0800-6104 (gratis) Vanaf maandag 29 maart: 0495-590220