Utrecht stad, 10.45 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Taxi gestolen
UTRECHT- Op dinsdagavond werd een auto gestolen van een taxichauffeur. Omstreeks 22.50 uur reed een 23-jarige taxichauffeur uit Utrecht over de Ravellaan. Plotseling werd hij klemgereden door een auto. Uit de auto stapten twee mannen en bedreigde de chauffeur met een vuurwapen. De man moest uit zijn auto stappen. Vervolgens stapte een van de mannen in en reed hard weg met de auto van de 23-jarige man. De andere overvaller stapte in de andere auto en reed ook hard weg. Tot op heden is de grijze Mercedes C 200 cdi met het kenteken 25-DZ-FR, nog niet terugvonden. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Lastige jongen aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een jongen aangehouden omdat hij zich lastig had gedragen. Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie de melding dat een 16-jarige jongen uit Utrecht zich vervelend gedroeg op de Korte Louwerstraat. De jongens liep met een bamboestok vervaarlijk te zwaaien. De politie werd gewaarschuwd en hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Insluiper aangehouden
UTRECHT- Op dinsdagochtend werd een man aangehouden nadat hij vermoedelijk goederen had gestolen uit een bedrijf gelegen aan de Padualaan. Omstreeks 13.00 uur kreeg de politie de melding dat een 18-jarige man uit Utrecht een laptop uit het bedrijf zou hebben gestolen. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man aan. Hij gaf in eerste instantie aan dat hij een vriend aan het zoeken was in het bedrijf, kort daarop gaf hij aan dat hij informatie wilde over de opleiding communicatie en vervolgens verklaarde hij dat hij studieboeken ging halen. Kortom allemaal smoesjes van de man om toch maar binnen te komen. Onderzoek wees uit dat hij een laptop had gestolen. De man is ingesloten voor verhoor.

Bestolen man blijkt inbreker
UTRECHT - Een 36-jarige Utrechter deed woensdagmorgen kort na middernacht aangifte van beroving op de Bleekstraat. Twee mannen bedreigden de man en beroofden hem van zijn geld. De 36-jarige kon geen signalement geven van zijn berovers. Wel bekende hij een inbraak in een gebouw aan de Oude Liesbosweg. Daar had hij ingebroken, alcohol gevonden en gedronken. De man is hierop aangehouden en ingesloten.

Beledigende man aangehouden
UTRECHT Op dinsdagavond is een 42-jarige man uit Utrecht aangehouden, nadat hij het personeel van een winkel aan de Zambesidreef had beledigd.

Om 20.00 uur sloot de winkel waar de Utrechter de laatste klant was. Toen hem werd verzocht de winkel te verlaten, werd de man verbaal zeer agressief. Hij ging buiten de winkel staan en kwam zo agressief over, dat het personeel niet meer naar buiten durfde. De politie werd ingeschakeld. Doordat de man ook naar de politie toe verbaal zeer agressief bleef en niet wilde meerwerken, werd hij aangehouden. Eén van de personeelsleden heeft aangifte van bedreiging gedaan. Ook heeft de man een winkelontzegging van één jaar gehad.

Brommer twee keer gestolen
UTRECHT Op dinsdagmiddag is een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden.

Omstreeks 14.20 uur zagen surveillerende politieagenten een man op een gestolen brommer rijden. Hij werd staande gehouden op de Bleijenburgstraat en aangehouden. Het bleek om een brommer te gaan, welke op 20 maart was ontvreemd in het Moreelsepark en daarna te koop was aangeboden in een tweedehands winkel. Daar werd de brommer tijdens een bedrijfsinbraak, eerder op de ochtend, gestolen. De 37-jarige man is ingesloten.

Daadkrachtige werkneemster
UTRECHT Op dinsdagavond is een 32-jarige man uit Amsterdam in de Jaarbeurs aangehouden wegens zakkenrollerij.

Omstreeks 18.45 uur was een 50-jarige werkneemster uit Amersfoort getuige van de zakkenrollerij. Zij zag hoe de 32-jarige man geld stal uit een portemonnee van een 38-jarige man uit Utrecht. Hierop hield zij samen met een collega de zakkenroller aan en leverde hem over aan de beveiliging. De man is ingesloten.