Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - beschonken motorrijder twee keer aangehouden
Publicatiedatum: 24-03-2004

Opvallend rijgedrag, vermoedelijk als gevolg van alcoholgebruik, heeft er dinsdagavond toe geleid dat een 42-jarige motorrijder uit Arnhem werd aangehouden op het Airborneplein in zijn woonplaats. Nadat de zaak was afgehandeld aan het bureau ging de man er ondanks een rijverbod weer op zijn motor vandoor en veroorzaakte een tweetal aanrijdingen waarbij hij overigens zelf ook gewond raakte. Dat leverde uiteindelijk een tweede aanhouding voor het zelfde feit op. Surveillerende agenten zagen de Arnhemmer dinsdagavond rond half negen op de Ir. J.P. van Muijlwijkstraat aan komen rijden op zijn motor. Bij de verkeerslichten voor het Velperplein stopte hij naast de agenten, waarbij het hen opviel dat de Arnhemmer bijna met motor en al omviel. Bij groen licht stoof de Arnhemmer er met hoge snelheid vandoor, waarop de agenten de achtervolging inzetten. Daarbij werden snelheden bereikt van ruim boven de 50 km/u. Nabij het Airborneplein ging het mis en zagen de agenten dat de Arnhemmer de controle over zijn motor verloor en om zijn as draaide. Kort daarop werd de man tot staan gebracht en aan controle onderworpen. De Arnhemmer bleek onder invloed van alcohol met een promillage van ruim driemaal het wettelijke maximum. De agenten wilde vervolgens het rijbewijs van de Arnhemmer invorderen, maar konden daartoe niet overgaan omdat hij het document niet bij zich had. Vervolgens werd besloten de motor van de man in beslag te nemen totdat het rijbewijs ingeleverd zou zijn. De Arnhemmer was inmiddels al weer op vrije voeten. Toen de agenten teruggingen om de motor op te halen zagen zij de Arnhemmer nog net op zijn motor stappen en wegrijden, waarop andermaal de achtervolging werd ingezet. De rit was echter maar van korte duur: vanaf het Airborneplein reed de man de John Frostbrug op, om onderaan de brug op een hekwerk te botsen. Daarbij liep de Arnhemmer verwondingen op aan zijn gezicht. Ook zou tijdens de korte rit een voetganger, een 29-jarige Arnhemmer, zijn aangereden, die daarbij overigens niet ernstig gewond raakte. Het slachtoffer deed later wel aangifte. De verdachte Arnhemmer moest zich in het ziekenhuis onder behandeling laten stellen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - straatroven

Publicatiedatum: 24-03-2004

Twee slachtoffers van straatroof hebben zich dinsdag bij de politie gemeld voor aangifte. Op de Graslaan in Arnhem werd tussen één uur en half twee 's middags een 35-jarige Arnhemmer beroofd van zijn rugzak, die hij aan zijn fiets had bevestigd. Het slachtoffer was vanaf de John Frostbrug de Graslaan opgereden en zag ter hoogte van het tunneltje twee personen op een scooter rijden met twee personen erop. In het voorbijgaan greep de duopassagier de rugzak, waarop het tweetal er met de buit vandoor ging. Van de daders is alleen bekend dat ze donkere kleding droegen, ook de scooter was donker van kleur. Een 75-jarige vrouw uit Arnhem werd omstreeks half vijf op de Spuistraat in haar woonplaats van haar handtas beroofd door een onbekende man op een fiets. De vrouw liep over straat waarna haar handtas door de voorbijrijdende dader van haar schouder werd getrokken. Een getuige zette nog vergeefs de achtervolging in maar kon de dader niet bijhouden. Volgens de getuige en het slachtoffer zou het gaan om een jonge man tussen de 16 en 18 jaar oud met een getinte huidskleur, gekleed in een groene camouflage jas. Op de Roompotstraat verdween hij uit het zicht. De Arnhemse was bij het voorval niet gewond geraakt. Agenten stelden kort na het incident nog een onderzoek in de omgeving in maar troffen de dader evenmin aan. De politie zoekt getuigen, men kan hiervoor terecht via 0900-8844. Kent u de dader, maar kent de dader u ook? Bel dan anoniem met `M' via 0800-7000 of kijk op www.meldmisdaad.nl

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - tweetal autobrandjes mogelijk aangestoken
Publicatiedatum: 24-03-2004

De politie onderzoekt de oorzaak van een tweetal autobrandjes op de De La Reijstraat en de Prumelaan in Arnhem. In de nacht van dinsdag op woensdag brak er omstreeks kwart over twee brand uit aan een geparkeerde auto op de De la Reijstraat. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te doven en stelde vast dat de oorzaak van de brand van buitenaf moest komen. Korte tijd later, rond drie uur, gebeurde hetzelfde bij een geparkeerde auto aan de Prumelaan. Ook hier wezen sporen in de richting van brandstichting. Door de eigenaars is later aangifte gedaan. Bij beide branden raakte verder niemand gewond.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - beschonken tweetal aangehouden na `wisseltruc'
Publicatiedatum: 24-03-2004

Een 20-jarige man uit Lathum en een 22-jarige man uit Angerlo zijn woensdagochtend op de Westervoortsedijk in Arnhem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen rond half vijf in de ochtend op de Westervoortsedijk een auto rijden met het tweetal erin. Bij een verkeerslicht stopten zij, waarop de agenten de auto heftig heen en weer zagen schudden. De agenten vermoedden dat er in de auto gevochten werd en gingen op het tweetal af. Vervolgens werden beiden zitten op de achterbank aangetroffen. Op de vraag wie er gereden had werd geen antwoord gegeven. Wel verklaarden ze dat er iemand anders gereden had, maar de agenten hadden niemand zien uitstappen. Beide mannen verkeerden onder invloed van alcohol en werden vervolgens aangehouden. De Lathumer, die de eigenaar van de auto bleek te zijn, had een alcoholpromillage van 1,41 (ruim tweeënhalf keer het wettelijke maximum), maar bleef ontkennen gereden te hebben. De Angerloër bleek geen rijbewijs te hebben. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - duo verdacht van autokraken

Publicatiedatum: 24-03-2004

Surveillerende agenten hebben woensdagochtend vroeg op de Jansbinnensingel in Arnhem twee mannen aangehouden op verdenking van ondermeer diefstal uit auto's. Het duo, twee mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats en 33 en 37 jaar oud, werd door de agenten omstreeks vier uur betrapt terwijl ze in het bezit waren van een fiets met opengebroken slot. Na controle bleek de 33-jarige verdachte ook voor te komen in het opsporingsregister wegens niet betaalde boetes, waarop de man werd aangehouden. Bij verder onderzoek kwamen er ondermeer een autoradio en een hoeveelheid CD's boven water, waarvan de 33-jarige verklaarde deze in bewaring te hebben gekregen van de 36-jarige verdachte. Dier werd vervolgens ook aangehouden. Beiden zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - forse buit bij winkeldiefstal, verdachte gedagvaard
Publicatiedatum: 24-03-2004

Een 37-jarige man uit Twello, die dinsdagmiddag op de Ketelstraat in Arnhem werd aangehouden als verdachte van winkeldiefstal, had een forse buit weten te maken. De man zou met diverse kledingstukken ter waarde van ruim 300 euro de zaak zijn uitgelopen zonder af te rekenen. De Twellonaar werd echter door beveiligingspersoneel betrapt en aan de politie overgedragen. De man bekende de diefstal en kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - bromfietscontrole

Publicatiedatum: 24-03-2004

De politie heeft dinsdagmiddag op de Eusebiusbuitensingel een bromfietscontrole gehouden. Tussen 13.15 en 14.45 kwamen ongeveer 70 gemotoriseerde tweewielers aan bod. Er werden een tiental bekeuringen uitgeschreven waarvan het merendeel voor opgevoerde bromfietsen (5 stuks). Twee bromfietsen werden uit het verkeer genomen. Een daarvan had een vermogen van ruim 1,9 kW (terwijl voor bromfietsen een maximum vermogen geldt van 0,5 kW). De andere bromfiets bleek in zeer technische staat en werd onder meer met plakband bij elkaar gehouden. Bovendien bleken de remmen niet te functioneren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden