Gemeente Westerveld

22-3-2004
Zwerfvuilactie basisscholen

Zwerfvuil is voor veel mensen een grote ergernis. Het tast bovendien het milieu aan. Daarom wordt er door de scholen in Westerveld een Zwerfvuilactie georganiseerd. Deze actie loopt van 22 tot en met 26 maart.

Leerlingen van de diverse basisscholen in de gemeente gaan aan de slag met het opruimen van zwerfvuil op het schoolplein, in het bos en op straat. Het zullen vooral leerlingen van groep 7 en 8 zijn die deelnemen aan deze actie.

Doel
De Zwerfvuilactie wordt ondersteund door de gemeente. Doel van de actie is dat leerlingen op een speelse, educatieve manier bewust worden gemaakt van hun eigen weggooigedrag, Bij de Zwerfvuilactie komen schoolkinderen zelf in aanraking met de effecten van zwerfvuil, waardoor het juiste gedrag ten aanzien van afval wordt gestimuleerd.

De gemeente stelt materialen beschikbaar zoals handschoenen en vuilniszakken. Tevens zorgt de gemeente voor de afvoer van het ingezamelde zwerfvuil.

De volgende scholen doen mee aan de Zwerfvuilactie. Ze zullen gaan opruimen bij de volgende gebouwen, op de volgende dagen:


- OBS De Hoekstee uit Vledder: Brandweerkazerne Vledder, 26 maart.
- CBS Roosjenschool uit Diever: De molen in Diever, 26 maart.
- OBS Ten Darperschoele uit Wapse: School, 26 maart.
- OBS De Bosrank uit Havelte: School, 22 maart.
- Oosterveldschool (de hele school doet mee): School, 22 maart.
- OBS De Singelier: Clubhuis Scouting Diever, Hezenes, 23 maart.
- OBS Wapserveen (de hele school doet mee): Buiten berging school, 25 maart.

- Burg. W.A. Storkschool: In het dorp met Boermarke, 26 maart.
- OBS De Heidehoek: School, 26 maart.