Gemeente Lisse

Iedereen in de regio een ton rijker?

Lisse, 23 maart 2004

In de gemeenten Lisse, Hillegom, Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Rijnsburg, Valkenburg en Voorhout kan elke inwoner een ton rijker worden! Het Samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek (SDB) doet namelijk mee aan de landelijke campagne Een Ton voor Water. In navolging van vele andere gemeenten zullen in de bovengenoemde gemeenten gedurende de maanden april en mei regentonnen worden verkocht met een tweeledig doel: waterbesparing hier in Nederland én verbetering van de watersituatie van mensen die verstoken zijn van voldoende en gezond (drink)water. Wereldwijd zijn dat er meer dan 1 miljard.

Alle inwoners van de gemeente kunnen de campagneregenton bestellen. Van iedere verkochte ton gaat 5,- naar partnerorganisaties van Novib in landen in Afrika, Azië, Latijns-Amerika en Oost-Europa. Zo wordt waterbesparing hier op eenvoudige wijze gekoppeld aan watervoorziening ginds. Een Ton voor Water is een initiatief van Novib, de Centra voor Internationale Samenwerking en milieuorganisaties. Het Samenwerkingsorgaan Duin- en Bollenstreek ondersteunt dit initiatief door aan de eerste 400 bestellers een subsidie te verstrekken van 10,-.

De tonnen
De campagne biedt twee regentonnen aan die milieuvriendelijk geproduceerd zijn, geen schadelijke stoffen als cadmium bevatten en goed gerecycled kunnen worden. De meer luxe 168 liter ton compleet met voet en vulautomaat kost 59,-. De 220 liter ton kost compleet 46,-. Genoemde prijzen zijn inclusief 5 voor een partner van Novib en inclusief BTW.
De eerste 400 aanmeldingen ontvangen van het SDB een subsidie van 10,-. Vanaf 31 maart zijn de tonnen te bezichtigen in het gemeentehuis.

Bestellen?
De actie regenton wordt aangekondigd via de huis-aan-huis bladen, de gemeentepagina en op de internet pagina: www.deblozendebloem.nl. Hier kunt u bonnen vinden om een ton (maximaal 1 per adres) te bestellen. Met deze bon machtigt u het SDB om het verschuldigde bedrag van uw rekening af te schrijven. De uitgifte van de tonnen vindt plaats in uw gemeente in de maand mei; hierover krijgt u dan nader bericht.

Foto: Persbericht