Gemeente Bedum


MEDEDELINGEN 24 MAART 2004 condoleanceregister
In de hal van het gemeentehuis is een register neergelegd waarin u uw condoleance kwijt kunt in verband met het overlijden van H.K.H. Prinses Juliana. U kunt op werkdagen van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.00 uur in het gemeentehuis terecht.

uitstel boomfeestdag

In verband met het overlijden van H.K.H. Prinses Juliana heeft de Stichting Nationale Boomfeestdag besloten alle activiteiten in het kader van de Boomfeestdag (24 maart) uit te stellen tot woensdag 7 april aanstaande. De gemeente Bedum heeft dit voorbeeld gevolgd. Ook de verkoopactie van resistente iepen, waarvan vorige week in deze rubriek melding werd gemaakt, is uitgesteld tot 7 april. Mocht u zich op woensdag 24 maart bij Openbare Werken hebben gemeld voor iep, dan bieden wij bij deze onze verontschuldigingen aan. Wij hopen u op 7 april wel van dienst te kunnen zijn !
raadsvergadering
De gemeenteraad vergadert op donderdag 25 maart aanstaande vanaf 19.30 uur in het gemeentehuis. Op de agenda staan onder meer de volgende onderwerpen:

* vaststelling separate afvalstoffenverordening;
* vaststelling regeling burgerinitiatief.

De vergadering is openbaar. Voorafgaand aan de vergadering kan op een of meer agendapunten worden ingesproken. Als u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, dan moet u contact opnemen met de raadsgriffier, de heer E. de Vries, tel. 050-3018282.
De collegevoorstellen liggen op het gemeentehuis, afdeling Bestuurszaken, ter inzage.
bouwvergunningen

* vergroten woning Fazant 38, Bedum (ontv. 15-03);
* vervangen dakbedekking Trompstraat 23, Bedum (ontv. 15-03);
* plaatsen dak op garage/kantoor, Speenkruid 33, Bedum (ontv. 16-03);

* plaatsen lantaarnpalen en doelen met ballenvangers bij `Bedum Bult', nabij Waldadrift, Bedum (aan te leggen Arjen Robbenveld; ontv. 17-03).

* plaatsen carport Sperwer 2, Bedum (ontv. 18-03);
* plaatsen carport Sperwer 4, Bedum (ontv. 18-03).
* oprichten verzorgingstehuis met verpleeginrichting, Prof. Boermastraat 2, Bedum (verl. 15-03);

* vergroten berging en slaapkamer, Schoolstraat 6, Zuidwolde (verl. 19-03).

* plaatsen dubbele carport Julianalaan 21 en 23, Bedum (verl. 16-03);

* plaatsen dakkapel Beijumerweg 12, Zuidwolde (verl. 17-03). welstandsnota

Sinds 1 januari 2003 is de nieuwe Woningwet in werking getreden, waardoor de welstandszorg ingrijpend is veranderd. Gemeenten die welstandsbeleid willen voeren, kunnen dat vanaf juli 2004 alleen doen op basis van een gemeentelijke welstandsnota. In deze nota moeten de randvoorwaarden en de uitgangspunten voor de ruimtelijke kwaliteit van de gemeente worden aangegeven. De gemeente Bedum heeft daarom een welstandsnota opgesteld.
In de nota zijn ook criteria opgenomen voor het toetsen van aanvragen voor reclamevergunningen op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening Bedum.
De ontwerp-welstandsnota met procedureregeling ligt vanaf 29 maart 2004 gedurende 4 weken ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling VROM. Tijdens deze periode kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij burgemeester en wethouders.
Verder kan de concept-welstandsnota worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden op de volgende adressen:
* Openbare Bibliotheek, Kapelstraat 9, 9781 GK Bedum;
* Openbare Bibliotheek, Van Berumstraat 4, 9785 BG Zuidwolde;
* Dorpshuis De Woldstee, Noordwolderweg 26, 9784 PB Noordwolde;
* Dorpshuis Zijlvesterhoek, Achterweg 1, 9959 PC Onderdendam.

Vanaf begin april is de nota ook in te zien op de nieuwe website van de gemeente Bedum (www.bedum.nl). U leest daar binnenkort meer over. Op dinsdag 6 april 2004 is er van 20.00 uur tot 21.30 uur een inloopavond in het Hotel 't Gemeentehuis aan de Grotestraat 2 te Bedum. Bij medewerkers van de gemeente kunt u dan een toelichting krijgen op de ontwerp-nota.

Burgemeester en wethouders willen met toepassing van artikel 19 lid 2 bestemmingsplan Buitengebied. Aanleiding is een verzoek van de gemeente Bedum voor het aanleggen van een
kunstgrasspeelveld (`Cruyffcourt') met bijkomende werken en bouwwerken nabij de Waldadrift (`Bedumer Bult') te Bedum.
Het plan ligt vanaf 25 maart 2004 gedurende 4 weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, afdeling VROM. Tijdens deze periode kan een ieder zienswijzen inbrengen bij burgemeester en wethouders.