Politie Drenthe

woensdagmorgen 24-03-04

Assen 24-03-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Fietser komt ten val
HOOGEVEEN Een 33-jarige man uit Hoogeveen kwam gisteravond op het fietspad van de Europaweg ten val. De man, die uit de richting van de Lindbergstraat kwam en richting Edisonstraat fietste, reed over een op de rijbaan liggende boomtak waardoor hij kwam te vallen. Hij werd met vermoedelijk een hersenschudding met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist ziet rotonde over het hoofd
KLAZIENAVEEN Een 47-jarige man uit Emmen zag vannacht een rotonde over het hoofd. De man die in zijn auto over de N862 uit de richting van Nieuw Dordrecht in de richting van Klazienaveen reed zag de rotonde met de Edisonstraat te laat en ging rechtdoor. Daarbij werd een schrikhek en enkele bossages omver gereden. Hij werd met rugklachten overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen. Zijn auto

raakte zwaar beschadigd.

Bestuurder onder invloed veroorzaakt aanrijding MEPPEL Gisteravond botste een uit Engeland afkomstige bestuurder met zijn bedrijfsbus tijdens het keren tegen de gevel van een garagebedrijf aan de Leonard Springerlaan. De man die onder invloed verkeerde blies 620 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 7 uren opgelegd en een transactie van 450 aangeboden die door hem werd betaald. De schade aan het bedrijf zal eveneens door hem betaald worden.

Tweeling aangehouden voor winkeldiefstal
ASSEN Gistermiddag werd een 16-jarige uit Zuidlaren afkomstige tweeling terzake winkeldiefstal aangehouden. Het tweetal trok bij een schoenenzaak aan het Koopmansplein ieder een paar nieuwe schoenen aan, liet het oude paar achter, en rekende enkel een derde paar bij de kassa af. Nadat bij het verlaten van de zaak het alarm afging werden ze door het personeel betrapt. Er is Halt proces-verbaal opgemaakt. Met het vertrouwde eigen schoeisel weer aan hun voeten verlieten ze de zaak.

Man die greep in kassa doet aangehouden
EMMEN Gistermiddag is een 32-jarige man uit Emmen aangehouden omdat hij kort daarvoor een geldbedrag uit de kassa van een kapperszaak aan de Matissepassage had weggenomen. Tevens wordt de man er van verdacht medewerkers te hebben bedreigd. De man die de kapperszaak was binnen gelopen vroeg of een medewerker geld kon wisselen. Tijdens het openen van de kassa deed hij een greep in die kassa en nam daaruit 55 en liep de zaak uit. Direct daarop kwam hij terug en bedreigde het personeel. De man werd kort hierna bij zijn woning aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld. Volgens de man was een zakelijk geschil tussen hem en de eigenaresse de oorzaak van zijn handelen. De politie onderzoekt de zaak.

Bon voor belediging agenten
HOOGEVEEN Een 19-jarige man uit Hijken is gistermiddag bekeurd voor het beledigen van agenten. De man werd op de Nicolaas Beetsstraat in zijn auto gecontroleerd. Daarbij beledigde hij de controlerende agenten. Kort hierna zagen andere agenten het voertuig tegen de verplichte rijrichting van de Raadhuisstraat in rijden en daarbij verkeersgevaarlijk rijgedrag vertonen. Hiervoor werden twee bekeuringen uitgedeeld.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting van Politie Drenthe tot donderdagmiddag 16.30 uur. Tel. 06-52528707