Binnensticht, 11.05 uur

Utrecht 24-03-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Autokraak

ZEIST In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart werd een man aangehouden op verdenking van een autokraak.

Rond 03.10 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat hij op de Nijenheim een klap en glasgerinkel had gehoord. Onderweg naar deze locatie zagen politiemensen op de Van Reenenweg een fietser slingerend en zonder verlichting rijden. Hij had achterop een groot betonnen blok. Bij controle van de man, 25 jaar oud en afkomstig uit Zeist, bleek dat hij inbrekersgereedschap bij zich had: een slotentrekker met daarop het kapje van een slot van een auto. Voorts verklaarde hij het betonnen blok in de omgeving te hebben gestolen. Hij werd aangehouden en in het politiebureau ingesloten.

Bij een onderzoek op de Nijenheim, bleek geprobeerd te zijn een auto open te breken. De politie onderzoekt of de verdachte daar voor verantwoordelijk is.

Veel teveel op

ZEIST In de nacht van dinsdag 23 op woensdag 24 maart werd een automobilist aangehouden omdat hij beduidend teveel alcohol had genuttigd.

Rond 01.10 uur zagen politiemensen een automobilist over de stoep en het fietspad rijden. Zij gaven hem op de Frobelaan een stopteken. Hij bleek beduidend teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 830 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Te water, bestuurder vlucht en wordt van zijn bed gelicht

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 23 maart raakte een auto te water, waarna de bestuurder er vandoor ging.

Rond 21.50 uur reed een 32-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg over het Nijendal. Door nog onbekende oorzaak vloog hij uit de bocht, reed twee verkeersborden uit de grond en kwam in het water tot stilstand. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse, maar vernam van een getuige dat de bestuurder uit de auto was geklommen, bij een andere auto was ingestapt en er vandoor was gegaan. De auto werd uit het water getakeld en is door de politie in beslag genomen. Het voertuig bleek niet te zijn verzekerd.

Politiemensen zijn naar de woning van de verdachte gegaan. Daar werd niet opengedaan en zijn politiemensen door een openstaand raam naar binnen geklommen. Zij troffen de 32-jarige verdachte in diepe slaap aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 490 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Hij gedroeg zich in het politiebureau zeer recalcitrant en beledigde de politiemensen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, het verlaten van de plaats van een ongeval, rijden in een onverzekerde auto en voor belediging. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij is voor verhoor in het politiebureau ingesloten.

Gewelddadige man

WIJK BIJ DUURSTEDE Op dinsdag 23 maart werd een man aangehouden omdat hij een politieman sloeg.

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding dat op de Schoener een man overlast zou veroorzaken. Hij zou in een witte bestelbus zitten. Ter plaatse troffen politiemensen een 50-jarige man in een witte bestelbus aan. De man verkeerde kennelijk zwaar onder invloed van alcohol en had een half lege jeneverfles bij zich. Daar hij alleen in de bus zat, de motor niet draaide en hij ook geen aanstalten maakte te gaan rijden, kon hij niet worden aangehouden, maar kreeg wel een rijverbod. Op verzoek van een politieman gaf hij de sleutels van de bestelbus aan de politieman, maar haalde vervolgens naar de politieman uit. De politieman kon de klap gedeeltelijk ontwijken, maar werd toch in zijn gezicht geraakt. Daarop werd de verdachte aangehouden en in de boeien geslagen.

Terwijl hij werd overgebracht naar het politiebureau in Veenendaal, probeerde de verdachte de bestuurder van de politiewagen in het gezicht te schoppen. Hij werd door de naast hem zittende politieman onder controle gebracht en de reis werd met zwaailicht en sirene voortgezet naar het politiebureau. Daar werd de man door enkele politiemensen uit de auto gehaald en in het bureau ingesloten.

Lasergun

BUNNIK De politie heeft op dinsdag 23 maart tussen 15.15 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole met de lasergun op de Achterdijk gehouden. Dertien automobilisten reden sneller dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 105 km/u.

Bromfietscontrole

ZEIST / De Bilt De politie heeft op dinsdag 23 maart een brom- en snorfietscontrole en een algemene verkeerscontrole gehouden.

De te controleren brom- en snorfietsen werden door motoragenten naar de controleplaats op de Slotlaan in Zeist, de Soestdijkseweg Zuid en de Utrechtseweg in De Bilt geleid. In totaal werden 50 brom- en snorfietsen aan een kritische controle onderworpen. Daarbij werden o.a. bekeuringen uitgeschreven voor een te hoog vermogen, rijden zonder bromfietscertificaat, geen gele/oranje plaat, ondeugdelijke remmen, teveel geluid en het niet dragen van een helm.

Tevens werden bij de algemene controle bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, niet handenvrij bellen, defecte losbreekreminrichting van een aanhangwagen en voor te snel rijden (32 bekeuringen, top 91 km/u waar 50 km/u is toegestaan).