Gemeente Capelle a/d IJssel

Speciale commissie voor klachten over woonruimteverdeling

Woningzoekenden in Capelle aan den IJssel met klachten over de verdeling van woonruimte kunnen terecht bij de Regionale Geschillencommissie Woonruimteverdeling Rijnmond.

Als u een woning zoekt en meent dat een woningtoewijzing niet geheel volgens de regels is verlopen, kan een klacht worden ingediend. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan de situatie dat u als kandidaat nummer één geweigerd bent voor een woning. De klacht moet binnen zes weken schriftelijk worden ingediend bij Regionale Geschillencommissie Woonruimteverdeling Rijnmond, Postbus 360, 3130 AL Vlaardingen. De commissie gaat vervolgens onderzoek doen naar de klacht.

Het kan zijn dat een klacht niet ontvankelijk wordt verklaard, bijvoorbeeld omdat de commissie niet bevoegd is de klacht te behandelen. Klachten zoals over de jaarlijkse huurverhoging of een onderhoudsklacht worden door deze commissie niet behandeld, omdat daar andere instanties voor zijn. Als de commissie wél bevoegd is over de klacht een uitspraak te doen, zal dit binnen zes weken gebeuren. De klager en de instantie waarover de klacht is ingediend, zijn vervolgens verplicht zich aan deze uitspraak te houden.

De mogelijkheid om eerst een klacht bij de woningcorporatie in te dienen, bestaat overigens nog steeds. Is men niet tevreden over de uitkomst, dan staat de deur altijd nog open om de klacht voor te leggen aan de geschillencommissie.

De Regionale Geschillencommissie Woonruimteverdeling Rijnmond bestaat uit drie leden: één vertegenwoordiger namens de gemeente, één namens de woningcorporaties en één namens de woningzoekenden.