Gemeente Capelle a/d IJssel

Uit de collegevergadering van 23 maart 2004

Op dinsdag 23 maart 2004 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen.

Uitgangspunten begroting 2005
Jaarlijks wordt ten behoeve van de begroting van het komende jaar en de meerjarenraming een uitgangspuntenbrief opgesteld. Deze brief vormt voor budgethouders het financiële kader voor het actualiseren van de begrotingsgegevens. Gelet op de verwachting dat de prijsinflatie laag blijft wordt voorgesteld de budgetten voor 2005 ongewijzigd te laten en de prijsmutatie te bepalen op 0%. Voor het bepalen van de loonmutatie is uitgegaan van de inzet van de vakorganisatie bij de loononderhandelingen.

Adviescommissie Verkeer en Vervoer
Het college heeft kennis genomen van het verslag van de adviescommissie Verkeer en Vervoer.

Plan van aanpak vrijwilligerswerkbeleid
In juni 2003 is het Meerjarenbeleidsplan Vrijwilligerswerk vastgesteld door de gemeenteraad. Ter uitvoering is een plan van aanpak geschreven. In het plan wordt aangegeven welke projecten de komende jaren worden opgepakt en door welke deelnemers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vrijwilligerskrant, deskundigheidsbevordering, de vrijwilligersvacaturebank. Op 10 februari jl. is het plan tijdens een werkconferentie voorgelegd aan de vrijwilligersorganisaties. Deze konden zich vinden in de onderwerpen en het tijdspad. Het college heeft het plan van aanpak vastgesteld.
[Procedurevoorstel: agenda commissie Dienstverlening 30 maart 2004.]

Voortgangsrapportage fusie IJssel en Lek en Sterrenborgh en concept gewijzigde gemeenschappelijke regeling
Het college heeft kennis genomen van de voortgangsrapportage en het concept gewijzigde gemeenschappelijke regeling. Het college stemt in met beide documenten.

Visie en uitgangspunten Hoogwaardig Handhaven Het college heeft de visie, missie en beleidsdoelstellingen vastgesteld van het concept Hoogwaardig Handhaven bij de afdeling Sociale Zaken.
Wijziging van de Bouwverordening
Het college heeft ingestemd met diverse wijzigingen in de gemeentelijke Bouwverordening. Wijzigingen zijn ondermeer een aanpassing van de regelgeving betreffende verplicht bodemonderzoek. Op een wijzing van de Bouwverordening is de Tijdelijke Referendumwet van toepassing.
[Procedurevoorstel: besluit op agenda commissie Stedelijke Ontwikkeling 9 juni 2004.]

Ontwerpproductbegroting Jeugdgezondheidszorg (JGZ) 0-4 jaar 2004 Het college heeft ingestemd met de productbegroting JGZ 0-4 jaar van 2004 voor het bedrag van 693.000,--. Ook stemt het college in met het overhevelen van 20.000,-- van project Vroegsignalering naar project Aanvullende Opvoedingsondersteuning.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening 6 april 2004.]

Oprichten Servicepunt Opvoedingsondersteuning Onder andere ouders, beleidsmakers, bestuurders, professionele verzorgers, hulpverleners en managers van GGD, Thuiszorg en Kinderwerk deden mee aan een breed interactief veldonderzoek dat het programma van eisen opleverde voor het Servicepunt Opvoedingsondersteuning. Dit is één van de onderwerpen die staan in het plan van aanpak voor 2004 met een doorlooptijd tot 2007. Het college heeft ingestemd met deze aanpak. Daarnaast stemt het college in met de dekking voor het aanbod van 0-6 jarigen in de productbegroting van Stichting Thuiszorg De Zellingen en het budgettair inbouwen van aanvullende opvoedingsondersteuning 6-12 jarigen vanaf 2005 in de productbegroting GGD. [Procedurevoorstel: lijst van mededelingen commissie Dienstverlening 30 maart 2004.]

Vergunningsaanvraag voor het houden van een evenement op 30 april 2004 in de wijk Oostgaarde
De Oranjevereniging Rivierdalen Zuid Oostgaarde vroeg een vergunning aan voor het houden van een Koninginnedagviering op 30 april 2004 van 09.45 uur tot 23.00 uur. Het college verleent de vergunning voor de viering en voor het ten gehore brengen van mechanische muziek, levende muziek en het hebben van uitstallingen op de weg.

Vierde kwartaalverslag 2003 DCMR Milieudienst Rijnmond Het college heeft kennis genomen van het vierde kwartaalverslag 2003 van de DCMR Milieudienst Rijnmond. In het verslag wordt een samenvatting gegeven van de geleverde productie, inzet van formatie en gemaakte kosten.
[Procedurevoorstel: lijst van mededelingen van de commissie Middelen en Buitenruimte 1 april 2004.]

Intentieverklaring deelname Europees jeugdproject support: an ambition 4 you.
In december 2003 is ingestemd met deelname aan het jeugdproject van de ENTP. Het project betreft een internationale uitwisseling van experts en jongeren waarin gemeenten kennis uitwisselen over best practices op het gebied van jeugdbeleid. Capelle aan den IJssel is door de overige ENTP-leden gevraagd als leadpartner in dit project op te treden. Alle partners moeten een intentieverklaring ondertekenen en twee best practices rond het thema jeugd insturen. Het college heeft ingestemd met de deelname aan het project als leadpartner, de ondertekening van de intentieverklaring en dient ze Support en Brede School in als best practices.