De Unie


Transavia - nieuwe start CAO overleg!

24 maart 2004: Transavia - nieuwe start CAO overleg!

Zoals bekend heeft het CAO overleg bij Transavia in 2003 veel vertraging opgelopen. Eind september 2003 hebben Transavia en de vakbonden besloten de vorige CAO met veertien maanden te verlengen en voor die periode (tot 1 juni 2004) alleen een structurele loonstijging af te spreken. Transavia en de vakbonden zullen de voorstellenbrieven van 2003 nu opnieuw in behandeling nemen.

CAO inzet De Unie
De Unie zet in op een reële start van het nieuwe CAO overleg. Dat betekent dat wij ook echt verder willen praten over de voorstellenbrieven van Transavia en de vakbonden vanaf de situatie waarin we vorig jaar zijn geëindigd, dus inclusief een beperkte structurele loonstijging in 2004.

Dit is de volledige voorstellenbrief van De Unie:


1. Looptijd
Twaalf maanden, te weten van 1 juni 2004 tot en met 31 mei 2005.


2. Loonontwikkeling

* een structurele, kostencompenserende verhoging van de salarissen en salarisschalen, alsmede van alle overige vergoedingen, toeslagen en bijdragen met 1% per 1 juni 2004;
* het werkgeversdeel van de afgeschafte premiespaarregeling aanwenden voor een nieuwe spaarregeling met ingang van 1 januari 2003;

* de eindejaarsuitkering (EJU) voor het jaar 2004 eenmalig te verhogen tot 4%. Tevens stellen wij voor de EJU ook toe te kennen aan alle medewerkers met een contract voor bepaalde tijd en ook naar rato uit te keren aan alle medewerkers die in enig jaar het dienstverband beëindigen.


3. Jubilarissenregeling
De Unie gaat er van uit dat er een akkoord wordt bereikt met de Ondernemingsraad (OR) over een vernieuwde Jubilarissenregeling. Lukt dit niet, dan komt De Unie tijdens het CAO overleg met een eigen voorstel. De Unie wenst de nieuwe Jubilarissenregeling op te nemen in de CAO.


4. Reiskosten
De kringvergoedingen verhogen tot het fiscale maximum dat onbelast kan worden uitgekeerd als tegemoetkoming in de reiskosten.


5. Buitengewoon verlof

* De Unie stelt voor de buitengewoon verlofregeling bij dienstjubilea als volgt te wijzigen: Bij een 12 ½ , 20, 30 en 40 jarig dienstjubileum krijgt de werknemer 1 dag buitengewoon verlof in het jaar van het jubileum;

* Bij onvoorziene gebeurtenissen, zoals doktersbezoek, stellen wij voor te komen tot een richttijd van 2 uur buitengewoon verlof, eventueel te verlengen in overleg met de leidinggevende.

De Unie zal ook aandacht vragen voor de eenzijdig door Transavia gewijzigde uitbetaling van compensatiedagen voor medewerkers in wisseldienst per 1 oktober 2003. Deze wijziging is zonder overleg met de vakbonden doorgevoerd en dat kan natuurlijk niet!

Heeft u nog vragen of opmerkingen over de voorstellenbrief dan horen wij dat graag!

Michel Rog, Bestuurder

woensdag, 24 maart 2004