Gemeente Amersfoort

Opknapbeurt voor winkelgebied Noordewierweg

datum: 23 maart 2004

Op woensdagavond 24 maart is er in het Soesterkwartier een informatieavond over de opknapbeurt van het winkelgebied Noordewierweg. Het betreft het winkelgebied tussen de Merwedestraat tot aan de Dintelstraat. De stoep voor de winkels en het plein bij de Emmaüskerk krijgen een nieuwe bestrating, fietsenrekken en plantenbakken. Op het plein komen ook 6 nieuwe bomen waar er nu 8 staan. De oude worden weggehaald omdat ze niet meer groeien. De grond wordt voor de bomen verbeterd zodat ze er weer jaren kunnen staan. De werkzaamheden aan de Noordewierweg starten medio april en zullen eind juni gereed zijn. De informatieavond wordt gehouden van 19.30 uur tot 20.30 uur in de Emmaüskerk, Noordewierweg 131.

Programma informatieavond 24 maart 2004
19.30 uur ontvangst met koffie en thee
19.40 uur welkomstwoord door wijkwethouder Jonkman 19.50 uur toelichting door Robert Kroon vrz. winkeliervereniging 20.00 uur toelichting door Eric Hooijer, projectleider gemeente Amersfoort
20.10-20.30 uur gelegenheid om plannen te bekijken en beantwoording vragen

Het aantrekkelijker maken van het winkelgebied van de Noordewierweg is een onderwerp die genoemd wordt in het Wijkperspectief en het Wijkprogramma Soesterkwartier. Het Wijkperspectief geeft een toekomstbeeld hoe de wijk over 10 tot 15 jaar uitziet. De concrete plannen voor de eerste 3 jaar staan in het Wijkprogramma. De aanpak van de noordzijde van het winkelgebied is het resultaat op het gebied van detailhandel en bedrijvigheid.