Gemeente Amersfoort

Schiestraat en Gouwestraat in juni op de schop
College accoord met definitief plan herinrichting Schiestraat

datum: 23 maart 2004

Het college van burgemeester en wethouders heeft het definitieve plan voor de herinrichting van de Schiestraat goedgekeurd. Het betreft het gedeelte van de Schiestraat dat ligt tussen de Gouwestraat en het Isseltseveld. Er komen aanpassingen aan de rijweg en de voetpaden, de parkeervakken, de openbare verlichting, het groen en de riolering. De Schiestraat gaat naar verwachting nog voor de zomer op de schop. Ook in de Gouwestraat zijn werkzaamheden, hier wordt het riool aangepakt.

De rijweg van de Schiestraat wordt op het gedeelte tussen de Gouwestraat en het Isseltseveld versmald tot 3,5 meter en bestraat met klinkers. Er komt een drempel te liggen. Ook de voetpaden worden smaller, zodat er een nieuwe, brede groenstrook aan de oneven zijde van de weg kan komen. Aan de oneven zijde komen langs de rijweg twintig parkeervakken. De lichtmasten komen straks op andere plekken te staan. De bomen die nu in de straat staan gaan verdwijnen, ze staan op een plek waar ze niet goed kunnen groeien. Daardoor is de conditie van de bomen niet al te best. In de aan te leggen groenstrook komen nieuwe bomen te staan. Verder zijn er werkzaamheden aan het riool van de Schiestraat, waarbij ook de riolering van de nabijliggende Gouwestraat wordt meegenomen.

In november 2003 was er een inloopspreekuur voor bewoners, waarbij het plan werd toegelicht. Verschillende bewoners hebben toen een schriftelijke reactie op het plan gegeven. Dat heeft geleid tot enkele aanpassingen in het definitieve ontwerp. Zo komen er straks op verzoek van de omwonenden bomen te staan die geen bessen dragen, namelijk esdoorns. En is afgesproken dat de gemeente zal pogen de overlast van hondenpoep in het groen te verminderen, door de nieuwe groenstrook mee te nemen in de ronde van de hondenpoepzuiger. De insprekers worden apart geïnformeerd.