Gemeente Gouda



datum: 24 maart 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Hennie Castelein
telefoon: 0182-588674

illegale woonwagen weggehaald

Op 24 maart 2004 is een woonwagen weggehaald van de woonwagenlocatie aan de Strookpolderstraat. De bewoonster van de woonwagen heeft eind november 2003 de standplaats illegaal in gebruik genomen. Aan de diverse verzoeken om vrijwillig de standplaats te verlaten is geen gehoor gegeven. Hierop heeft de gemeente Gouda in samenwerking met de politie de standplaats onruimd.

De bewoonster van de illegaal geplaatste woonwagen heeft geen huisvestingsvergunning. Om die reden is op laste van de burgemeester van de gemeente Gouda de standplaats ontruimd.

Er is in Gouda een grote vraag naar standplaatsen. Het is dan ook noodzakelijk dat de gemeente optreedt tegen illegaal ingebruikname van standplaatsen. Op diverse woonwagenlocaties staan illegale woonwagens en tourcaravans. De betreffende bewoners ontvangen de komende maanden verzoeken om vrijwillig de standplaatsen te verlaten. Indien zij daar geen gehoor aangeven, dan kan ook hier door toepassing van bestuursdwang tot ontruiming worden overgegaan.


- einde bericht -