Gemeente Amsterdam

Vrijwilligers ronden vervolgcursus `Effectief Besturen' af 24 maart 2004 - Stadsdeel Zuidoost
28 Vrijwilligers hebben de vervolgcursus `Effectief Besturen' met succes afgerond. Deze training was het vervolg van een eerdere training die eind vorig jaar werd gegeven. De deelnemers zijn burgers die in hun omgeving sociaal-maatschappelijk actief zijn of willen zijn. Doel van de cursus was om deelnemers zodanig uit te rusten dat zij in staat zijn om zitting te kunnen nemen in bijvoorbeeld een schoolbestuur, een ouderraad of een gemeenteraad.

Tevens zijn de deelnemers getraind om hun eigen mening te uiten op inspraakavonden. Verder bestond de training uit de onderdelen vergaderen en vergadertechnieken, het optimaliseren van de achterban, het bereiken van doelgroepen en het vormgeven van organisatiedoelstellingen.

De deelnemers zijn afkomstig uit de stadsdelen Oud-West, Zeeburg, Amsterdam Centrum en het stadsdeel Zuidoost. Vooral voor stadsdeel Zuidoost en zijn lokale organisaties is het belangrijk om vrijwilligers, al dan niet aangesloten bij een organisatie, zodanig uit te rusten, zodat zij effectief kunnen participeren in hun eigen leef- en werkomgeving.

De cursus is georganiseerd door het MP-Bureau, het Instituut voor Publiek en Politiek en het Amsterdams Steunpunt Wonen. Het MP Bureau zal ook de nazorg van de cursisten verzorgen. Deelnemers die in de praktijk tegen problemen aanlopen, kunnen hiermee bij het MP Bureau terecht. Zowel bij de training van vorig jaar als deze vervolgtraining konden niet alle aanmeldingen worden gehonoreerd. Het MP Bureau bekijkt daarom de mogelijkheid om bij voldoende aanmeldingen de training na de zomer te herhalen.

© Gemeente Amsterdam