Politie IJsselland

Persberichten politie Kampen e.o.
van Dinsdag 23-mrt-2004 07:00 uur
tot Woensdag 24-mrt-2004 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
---


Aanhouding na diefstal fiets.

Kampen - Dinsdagmorgen is een 15-jarige jongen uit Dronten aangehouden voor diefstal van een fiets uit de stalling aan het Stationsplein. Een politieman
Zag vanuit het politiebureau 3 knapen 'verdacht' rondscharrelen bij de stalling.
Een van de knapen pakte een fiets en verdween via de Baan. De politieman die e.e.a. niet vertrouwde ging er met gezwinde spoed achteraan en kon de knaap kort daarna aanhouden op de Baan. De jongen werd gehoord, zijn vader in kennisgesteld en daarna alsnog naar school gestuurd waarnaar hij op weg was. De damesfiets is in beslaggenomen en staat aan het politiebureau.
(04-034057)


Vrouw opgelicht

Kampen - Een vrouw uit de Tormentil is slachtoffer geworden van oplichting. Zij schreef enige tijd geleden een eenmalige machtiging uit voor de levering van een wijnpakket door Neckermann. Zij verkeerde in de veronderstelling dat het ging om het welbekende postorderbedrijf. Dat bleek niet het geval. Omdat zij vond dat de levering wel erg lang op zich liet wachten nam zij contact op met het postorderbedrijf. Dat gaf aan niets van een dergelijke verkoopactie te weten en adviseerde de vrouw de politie in kennis te stellen. Uit onderzoek is gebleken dat Neckermann meerdere klachten over dergelijke transacties kreeg. Het advies is om niet op soortgelijke machtigingsvoorstellen in te gaan! Het gaat om ordinaire oplichting.
(04-034064)



Piket: Rein Kloppenburg (038-4963891) ---- --