Politie Twente

Persberichten Politie Twente 2maart 2004

Aanrijding met letsel

Automobilist rijdt door rood en veroorzaakt aanrijding

Rijssen

Op dinsdag 23 maart omstreeks 11.35 uur vindt een aanrijding plaats tussen twee auto's op de kruising Haarstraat, Reggesingel en de Nijverdalseweg. Een 59-jarige Nijverdalse automobilist staat stil op de Haarstraat voor de spoorwegovergang. Als de spoorbomen omhoog gaan trekt hij op, waarschijnlijk in de veronderstelling dat hij mag doorrijden. Hij verleent daarbij de genoemde kruising geen voorrang aan een voor hem van links komende 36-jarige Vriezenveense automobilist. Volgens meerdere getuigen reed de 59-jarige door het rode verkeerslicht. Er volgt een aanrijding waarbij de 36-jarige pijnklachten oploopt. Hij wordt voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's zijn zwaar beschadigd afgesleept. (bps: 04-035601)

Bromfietser over de kop

Bromfietser slaat over de kop nadat zijn voertuig blokkeert en raakt gewond

Almelo

Op dinsdag 23 maart omstreeks 16.38 uur rijdt een 16-jarige Almelose bromfietser over de Windmolenbroeksweg als het voorspatbord van zijn bromfiets naar voren slaat en het voorwiel blokkeert. De jongen wordt als het ware gelanceerd en komt hardhandig op de klinkers terecht. Hij is met knieletsel naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 04-035835)

Automobilist onder invloed

Automobilist begaat verkeersovertreding en blijkt onder invloed van alcohol

Vriezenveen

Op woensdag 24 maart omstreeks 00.55 uur ziet een politiesurveillance een auto rijden in strijd met de geslotenverklaring op het Westeinde. Bij controle constateren zij alcoholgebruik bij de 21-jarige Vriezenveense automobilist, waarop zij hem aanhouden.. De ademanalyse geeft een uitslag van 0,69 o/oo. De verdachte krijgt hiervoor een transactie. (bps: 04-035947)

Gestolen kleding past niet

Verdachte gooit gestolen kleding in een afvalbak nadat deze niet blijkt te passen

Rijssen

Op dinsdag 23 maart ziet een getuige hoe een man in een afvalbak op de Grotestraat zit te rommelen. Hij vertrouwt het niet en belt de politie. Deze onderzoekt de afvalbak en vindt daarin een plastic zak met twee shirts, waar de labels nog aan zitten. Bij een bezoek aan de eerste de beste kledingzaak aan de Grotestraat herkent het personeel de shirts als kleding uit hun collectie. Ook maakt het personeel melding van een merkwaardige man die kort daarvoor in de winkel was geweest. Later die ochtend meldt het personeel van de betrokken kledingzaak dat de bedoelde man wederom in de winkel is geweest. Aan de hand van het door getuigen opgegeven signalement treft de politie de man in de omgeving aan en houden de verdachte aan. De verdachte, een 42-jarige man uit Apeldoorn bekent de diefstal. Hij had de goederen weggegooid nadat bleek dat de kleding niet de goede maat was. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-0356744)

Verkeerscontrole

Diverse bekeuringen opgemaakt tijdens verkeerscontrole

Rijssen

Op dinsdag 23 maart vindt een bromfietscontrole plaats op de Molenstalweg. In totaal worden 21 bromfietsen gecontroleerd. 7 bekeuringen zijn uitgeschreven voor het overschrijden van de constructiesnelheid. Daarnaast zijn nog eens 5 bromfietsers bekeurd voor overige overtredingen. Tevens zijn 4 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten voor het niet dragen van de autogordel en niet handsfree bellen.(bps: 04-034797)

Snelheidscontrole na klachten bewoners

Politie houdt snelheidscontrole na klachten van bewoners omtrent hard rijden

Bornerbroek

Op dinsdag 23 maart houdt de politie tussen 07.30 en 09.00 uur een snelheidscontrole met de lasergun op de Entersestraat. Reden hiervoor zijn klachten van bewoners van Bornerbroek dat er tijdens de spits te hard gereden zou worden in de bebouwde kom. Er passeren ongeveer 450 auto's. Daarvan zijn 17 automobilisten betrapt op te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedraagt 70 km/u. Tevens zijn 12 automobilisten bekeurd voor het onnodig geven van lichtsignalen. (bps: 04-035517)

Aanhouding na diefstal

Verdachte van diefstal kleding en fietsen aangehouden

Almelo

Op dinsdag 23 maart omstreeks 14.44 uur houdt de politie in een woning aan de Burcht een 31-jarige Almeloër aan, die verdacht wordt van diefstal van een fiets. Deze diefstal vond een dag eerder plaats op de Grotestraat in Almelo. Een politieman in burger was getuige van deze diefstal. Ondanks zijn inspanningen lukte het hem niet op dat moment de verdachte aan te houden. Tijdens de aanhouding trof de politie een plastic zak met kleding aan, welke van diefstal afkomstig bleek. De vriendin van de verdachte, een 28-jarige Almelose is eveneens aangehouden als mededader. Beide verdachte zijn stelselmatige daders en zijn ter voorgeleiding voor de rechter-commissaris in verzekering gesteld. (bps: 04-035707)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --