Ministerie van Defensie


---


---

Lichaam Prinses Juliana overgebracht naar Den Haag

24-3-2004 12:43:00

Het stoffelijk overschot van de zaterdag overleden Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana is woensdag (24 maart) van Paleis Soestdijk naar Den Haag overgebracht. Zeventien motorrijders van de Koninklijke Marechaussee begeleidden de overleden Prinses naar Paleis Noordeinde waar zij tot haar uitvaart, dinsdag 30 maart, opgebaard zal liggen.

Bij Paleis Noordeinde bracht een draagploeg bestaande uit luchtmachtmilitairen de kist het paleis in. Later vandaag begint het rouwbeklag door burger- en militaire autoriteiten, waaronder de ministers en staatssecretarissen. Aan het eind van de middag zullen de Chef Defensiestaf en de Bevelhebbers de laatste eer bewijzen en het condoleanceregister tekenen.

De stoet met het stoffelijk overschot van de Prinses vertrok vanochtend omstreeks 11.00 uur van Paleis Soestdijk en kwam rond half één bij Paleis Noordeinde aan. Hare Majesteit Koningin Beatrix en Hunne Koninklijke Hoogheden Prinses Irene, Prinses Margriet en Prinses Christina begeleidden hun moeder.

Met ingang van donderdag 25 maart tot en met zondag 28 maart is er gelegenheid voor het publiek om afscheid te nemen van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Juliana der Nederlanden. In Paleis Noordeinde kan van 9.00 uur tot 22.00 uur gedefileerd worden langs de baar.