Gemeente Woerden

Ontwerp website goed ontvangen

Vier vertegenwoordigers van de Woerdense bevolking konden tijdens een testavond op maandag 22 maart vast een kritische blik werpen op de vernieuwde website van de gemeente. De website www.woerden.nl bestaat al enkele jaren maar wordt momenteel vernieuwd en uitgebreid zodat inwoners, bedrijven en bezoekers nog meer aan de website hebben. De nieuwe site wordt momenteel ontwikkeld en is nog niet op internet te vinden. In de zomer van dit jaar zal de volledig vernieuwde site via internet toegankelijk zijn.

Inwoners betrekken bij ontwikkeling
De testavond was bedoeld om inwoners te betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe site. Als toekomstige gebruikers van de site zijn zij degenen die het beste de gebruiksvriendelijkheid kunnen testen en beoordelen. Mevrouw Thomasse van de Stichting welzijn Ouderen, de heer Meier van het Wijkplatform Snel en Polanen, de heer Burger van de Ondernemerskring Woerden en de heer IJpma van het Wijkplatform Molenvliet hebben 22 maart de nieuwe opzet van de gemeentelijke website grondig bestudeerd. Al klikkend baanden zij zich een weg door de nieuwe site.

Rustig en duidelijk
De nieuwe opzet werd goed ontvangen. De vormgeving van de site werd als rustig en duidelijk ervaren. En door het gebruik van fotos en de huisstijlkleuren groen en blauw kreeg het toch een aantrekkelijke speelsheid. En hoewel de aanwezigen uiteraard ideeën en tips hadden over de indeling van de menus, wist iedereen goed zijn of haar weg te vinden. Ook het digitale formulier waarmee je meldingen over de openbare ruimte via internet kunt indienen, vonden de aanwezigen erg handig.

Verbeterpunten
Tijdens de avond kwamen er ook een aantal verbeterpunten naar voren. Zo verschijnen (en verdwijnen) de menus te snel als je er met je muis overheen gaat. Maar dit is gemakkelijk aan te passen. Daarnaast vonden de aanwezigen de letter een beetje aan de kleine kant. Voor het gemak zullen deze dan ook wat groter worden gemaakt. Ook de andere punten die volgens de aanwezigen voor verbetering vatbaar waren, kunnen in het verdere ontwikkelingsproces worden aangepast. Zowel de positieve geluiden over de website als de kritiekpunten maakten de avond zeer geslaagd. Het is goed om te horen dat we op de goede weg zijn en het is prettig dat inwoners meedenken hoe we de site nog beter kunnen maken.