Ingezonden persbericht


Nieuwe Avaya-oplossingen vergroten productiviteit door real-time communicatie en integratie van communicatiemiddelen

SIP en 'presence awareness' maken communicatie real-time

TER PUBLICATIE: 24 maart 2004

Nieuwegein - Avaya, leverancier van communicatienetwerken en -diensten aan de zakelijke markt, introduceert nieuwe softwareapplicaties en IP-telefoontoestellen die een betere controle geven over het groeiende aantal communicatieapparaten dat in zakelijke omgevingen wordt gebruikt. De nieuwe convergente communicatieoplossingen integreren internetapplicaties, zoals instant messaging, met spraak- en telefoniefunctionaliteit, waaronder conferencing, voicemail en 'click-to-dial'-mogelijkheden. Medewerkers en teams op verschillende locaties kunnen hierdoor eenvoudig met elkaar samenwerken, zijn beter bereikbaar voor klanten en zakenpartners, en kunnen zelf aangeven via welk communicatieapparaat ze bereikbaar willen zijn. Ook kost het minder tijd om informatie te verkrijgen en kunnen beslissingen sneller genomen worden. Organisaties vergroten hiermee de productiviteit en operationele efficiëntie.

Avaya integreert met de nieuwe oplossingen het Session Initiation Protocol (SIP) in zijn portfolio van IP-gebaseerde Avaya Communication Manager Applications. Deze software biedt bedrijven toegang tot een uitgebreide reeks geavanceerde communicatiemogelijkheden, waaronder de meest complete beveiligingsoplossingen voor IP-telefonie in de markt. SIP is een op tekst gebaseerd protocol en is vergelijkbaar met http. SIP is als industriestandaard ontworpen om real-time communicatiesessies op te zetten, te wijzigen of te beëindigen. SIP breidt de functionaliteiten van IP-telefonie uit doordat het onder andere instant messaging eenvoudig toegankelijk maakt voor gebruikers.

Ook profiteren bedrijven met de SIP-oplossingen van Avaya van de voordelen van 'presence awareness'. Hiermee kunnen medewerkers aangeven wanneer en of ze beschikbaar zijn en via welk communicatiemiddel ze bereikt willen worden. Real-time communicatie op basis van diverse communicatiemiddelen - waaronder vaste telefoons, mobiele apparaten, pc's en instant messaging - wordt hiermee aanzienlijk gestimuleerd en vereenvoudigd.

De basis voor deze mogelijkheden wordt gevormd door de nieuwe Avaya Converged Communications Server, een reeks op open standaarden gebaseerde softwareapplicaties. Hiermee kunnen IT-afdelingen SIP en 'presence'-applicaties veilig en kosteneffectief inzetten. Met deze server krijgen medewerkers één enkel, veilig SIP-adres dat diverse communicatievormen samenvoegt. Een medewerker kan bijvoorbeeld een instant messaging-sessie met een teamlid omzetten in een telefoongesprek door eenvoudigweg op het IM-adres te klikken. Als de medewerker vervolgens directe input van anderen nodig heeft, kan diegene zien wie telefonisch beschikbaar is (via presence-iconen), deze personen met een instant message oproepen en een conference call opzetten.

De Avaya Converged Communications Server maakt onderstaande Avaya-producten geschikt voor SIP en breidt deze uit met presence- en andere geavanceerde telefoniefunctionaliteiten.
- Avaya Communication Manager: bel-, mobiliteits- en IP-gebaseerde functies van de IP-telefoniesoftware Communications Manager zijn uitgebreid naar SIP-telefoons en -applicaties. Hiermee worden webapplicaties voor presence geïntegreerd met nieuwe telefonie- en spraakmogelijkheden.
- Avaya IP Softphone R5 met Instant Messaging: deze nieuwe, voor SIP geschikte IP softphone maakt van elke pc een telefoon. Dit zorgt voor veilige instant messaging met spraakinteractiviteit en presence awareness. Gebruikers verzenden met deze eenvoudig te gebruiken softphone instant messages met encryptie en zetten 'click-to-talk'- gesprekken op met contacten. Daarnaast kunnen ze de beschikbaarheid/telefoonstatus weergeven en bekijken en telefoonnummers van websites draaien.
- Avaya 4602 SIP Desktop Phone: de nieuwe SIP-telefoon van Avaya biedt kosteneffectieve communicatiemogelijkheden, waaronder interoperabiliteit met elke type apparaat (traditioneel, IP of digitaal).

De Avaya Converged Communications Server bevat de beveiligingskenmerken van Avaya, waaronder veilige SIP signaling en instant messaging met encryptiebeveiliging. Dit laatste op basis van Transport Layer Security om instant messages te beveiligen tijdens live interactie. Investeringen in de bestaande infrastructuur worden met SIP-gebaseerde oplossingen beschermd door interoperabiliteit met elk telefoontype - waaronder SIP-telefoons van andere leveranciers. Dit verlaagt de kosten voor inzet en onderhoud.

# # #

Avaya
Avaya, Inc. ontwikkelt, bouwt en beheert communicatienetwerken voor meer dan een miljoen bedrijven over de gehele wereld, waaronder 90% van de Fortune® 500. Het bedrijf is wereldleider voor veilige en betrouwbare Internet Protocol-telefoniesystemen, communicatiesoftwareapplicaties en -diensten. Avaya is de drijvende kracht achter convergentie van spraak- en data-applicaties op IT-netwerken. Bedrijven van alle mogelijke omvang kunnen hun bestaande of nieuwe netwerken optimaal inzetten, hun productiviteit verbeteren en hun onderscheidend vermogen versterken.

Ingezonden persbericht