Politie Groningen

Persberichten dinsdag 23 maart 2004

provincie Groningen 23-03-2004 -

Groningen: uitzending Opsporing Noord
In de uitzending van het opsporingsprogramma Opsporing Noord die woensdagvond 24 maart 2004 wordt uitgezonden wordt aandacht gevraagd voor meerdere zaken en een preventie-item.

Zo wordt er aandacht besteed een overvallen op een echtpaar in een woning in Hoogezand. Verder een gewapende overval op een supermarkt aan het Floresplein in Groningen en een vernieling van winkelruiten van een supermarkt in Appingedam. De kijkers wordt gevraagd om informatie over een mishandeling van een man op de Westerhaven in Groningen. Er kan gereageerd worden op beelden van meerdere winkeldiefstallen in Groningen. Ook zijn er videobeelden van een inbraak in een loods in Stadskanaal en Ulrum. Verder zoekt de politie getuigen van een woninginbraak in Hoogezand waarbij de daders op een beveiligingscamera van een supermarkt zijn vastgelegd.

Het preventie-item gaat over het voorkomen van woninginbraken. Met name het tegengaan van insluipingen via bovenlichtjes en balkons komt aan de orde. Naast de genoemde onderwerpen wordt er een terugkoppeling gegeven van de vorige uitzendingen en de resultaten die behaald zijn.

Opsporing Noord is een samenwerking van Regiopolitie Groningen, Openbaar Ministerie Groningen en de regionale omroep RTV Noord. Tijdens en na de uitzending zijn de items terug te lezen en te zien op de internetsite www.rtvnoord.nl/opsporingnoord.

Groningen: vrouw door glas verwond
Een 24-jarige vrouw is maandagavond gewond geraakt aan haar achterhoofd nadat een nog onbekende man een aantal drinkglazen naar haar toegooide. De man en vrouw waren in een café in de Poelestraat. Na het gooien van de glazen vertrok de man uit de horecagelegenheid. De vrouw is voor behandeling van haar hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar het motief en de toedracht van het incident.

Groningen: verkeerscontroles
Op de N360 (50 km) in Groningen werd maandagmiddag een
radarsnelheidscontrole gehouden waarbij de snelheid van 995 passerende voertuigen werd gemeten. 84 reden sneller dan de limiet. De hoogst gemeten snelheid 97 km per uur. Van 1270 voertuigen werd maandagochtend de snelheid gemeten op de Plataanlaan (70 km). 68 bestuurders reden te hard en krijgen een acceptgiro thuis gestuurd. Op de kruising van de Zonnelaan met de Eikenlaan werd maandagochtend een controle op het rijden door het rode verkeerslicht gehouden. In totaal werden twaalf fietsers en twee automobilisten beboet.

Groningen: politie vangt fietsendieven
De politie kreeg maandagavond de melding dat een 24-jarige man uit Oude Pekela in de Oude Ebbingestraat een fiets te koop aanbood aan voorbijgangers. Na enig zoekwerk troffen de agenten de man aan op de Vismarkt. Hij werd aangehouden en verklaarde de fiets gestolen te hebben vanaf de Noorderstationsstraat. In de Guldenstraat werd maandagmiddag een 31-jarige man uit Groningen gecontroleerd die op een fiets reed waarvan de agenten vermoeden dat hij gestolen was. De man was aanvankelijk meewerkend aan het onderzoek maar weigerde medewerking te verlenen aan het vaststellen van zijn identiteit. Hij begon zich te verzetten maar na dreiging met pepperspray kwam hij tot inkeer. De man ging mee naar het bureau waar er nader onderzoek naar de herkomst van de fiets is ingesteld.

Groningen: fietsster gewond na aanrijding
Bij een botsing maandag tussen een 22-jarige fietsster uit Groningen en een 48-jarige automobilist uit Zuidwolde op de kruising van de afrit Plataanlaan met de Zernikelaan raakte de vrouw gewond. Zij kwam ten val en raakte gewond aan haar knie en aangezicht. Zij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Zuidbroek: drie gewonden bij verkeersongeval
Bij een aanrijding op de kruising Burgemeester Omtaweg met de Nieuwe Spitsbergerweg zijn maandagochtend drie gewonden gevallen. Een 52-jarige vrouw uit Noordbroek verleende in haar auto op de kruising geen voorrang aan een 31-jarige automobiliste uit Noordbroek. Hierop ontstond een botsing, waarna beide bestuursters en een 8-jarige zoon van de 31-jarige vrouw gewond. In eerste instantie ontfermden voorbijgangers zich over de gewonde slachtoffers. Even later werden zij door het personeel van de traumaheli en de ambulance ter plaatse behandeld en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Het tweelingbroertje van de 8-jarige bleef ongedeerd. De tweelingbroers kregen van de politieagenten een troostbeer uitgereikt. Beide autos zijn total loss en afgesleept door een sleepbedrijf. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Adorp / Foxhol: snelheidscontroles
De politie heeft maandagavond op de Provincialeweg N361 een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde 695 voertuigen, waarvan 80 bestuurders in overtreding waren. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. De controle duurde anderhalf uur. Ook op de oprit Foxhol van de snelweg A7 werd maandagochtend de snelheid gemeten. Vijf automobilisten reden te hard op de snelweg. De snelste rijder reed 171 km/uur, waar 120 km/uur.

Kolham: ree op snelweg aangereden
Op de snelweg A7 bij Kolham heeft maandagavond een 47-jarige man uit Foxhol een ree aangereden. Het dier stak plotseling de weg over en kon de automobilist de ree niet meer ontwijken. Het beest lag zwaargewond op het wegdek en moest worden afgemaakt. De auto van de 47-jarige raakte beschadigd door de aanrijding. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Berichten stad volgen later