Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


24 maart 2004


Eefde - hengelende inbreker bekent meerdere inbraken.


Een 41-jarige man uit Warnsveld die in de nacht van 17 maart op de Boedelhofweg werd aangehouden nadat hij bij een inbraak aan de Kerklaan door de hond op de vlucht werd gejaagd heeft inmiddels meerdere inbraken in de regio bekend. Hierbij had hij in Warnsveld, Eefde, Vorden en Zutphen toegeslagen. De benadeelden worden in kennis gesteld en van de buit die meestal uit geld bestond is niets over. De verdachte blijft voor het onderzoek ingesloten.


De man bleek zich bij zijn nachtelijke inbraken veelal "hengelend" de toegang tot een woning te verschaft. Met een stuk ijzerdraad kon hij via de brievenbus de niet afgesloten deur openen en het mag duidelijk zijn, dat de politie bewoners adviseert om de deur bij het naar bed gaan op slot te doen. Dit geldt niet alleen als men naar bed gaat, maar ook bij het verlaten van de woning (al is het maar om boodschappen te doen) is het verstandig om te deur af te sluiten.


Gorssel- auto-inbrekers verdacht voor tientallen auto-inbraken.
De drie Poolse mannen die begin februari in Duitsland werden aangehouden met een aantal autoradio's en mobiele telefoons worden, nu het onderzoek nagenoeg is afgerond, verdacht van 36 auto-inbraken en 1 woninginbraak (25 auto-inbraken in de gemeente Gorssel, 11 auto-inbraken en 1 woninginbraak te Wilp).


De Duitse politie kon al snel aantonen, dat de goederen die zij bij zich hadden voor een groot deel van diefstal afkomstig waren. Een sticker op een radio met een naam en adres van iemand in Gorssel zorgden voor een spoor richting Nederland. De Polen zijn na enige tijd uitgeleverd aan Nederland, waarna de politie Lochem/Gorssel het onderzoek voort zette. De mannen zitten nog in de gevangenhouding en over enige tijd zal deze zaak voor de Rechtbank dienen. De goederen die zijn teruggevonden zijn inmiddels weer bij de gedupeerden.


Eerbeek - auto op paal


Dankzij hulp van enkele vrachtwagenchauffeurs kon de auto van een 40-jarige vrouw uit Holten na een aanrijding weer aan het verkeer deel nemen. De vrouw reed dinsdag omstreeks 12.05 uur op de Harderwijkerweg en botste op een verkeerszuil. Nadat de auto weer op z'n wielen was geplaatst kwam zij de aanrijding aan het politiebureau melden zodat de schade aan de provincie gemeld kon worden.


Zutphen- aanrijding met landbouwvoertuig


De politie zoekt getuigen en de bestuurder van een landbouwvoertuig in verband met een aanrijding die maandag omstreeks 15.45 uur op de IJsselkade plaats vond. Een 52-jarige Zutphense had haar auto in een parkeerhaven staan en wilde instappen. Op dat moment passeerde een landbouwvoertuig en toen de vrouw het enorme wiel zag naderen moest zij een keuze maken: of snel instappen of naar de stoep rennen. Zij koos voor het eerste en hierbij raakte het wiel het portier en ontstond er schade aan de auto. De bestuurder van het landbouwvoertuig heeft dit kennelijk niet opgemerkt en is doorgereden. Het ging om een tractor met aanhanger war de kleuren rood en wit in voorkwamen. De benadeelde vrouw hoopt dat de bestuurder zich meldt.


Barchem - auto tegen boom


De auto van een 75-jarige vrouw uit Barchem raakte dinsdag rond 15.45 uur op de Zwiepseweg zwaar beschadigd bij een eenzijdige aanrijding. De vrouw kwam met haar wielen in de berm, schampte een boom en zag geen kans de auto weer op de weg te krijgen. Hierdoor botste zij frontaal op een tweede boom met deze schade tot gevolg. De auto moest worden afgesleept.


Nijbroek - diefstal navigatiesystemen


Een ondernemer uit Oene heeft gisteren aangifte gedaan van diefstal van een drietal navigatiesystemen uit vrachtwagens van een bedrijf aan de middendijk. De diefstallen vonden tussen 20 en 21 maart en de voertuigen werden met grof geweld opengebroken.
Ook bleken de autoradio's te zijn gestolen en daarvan doen/hebben de chauffeurs afzonderlijk aangifte gedaan.


Warnsveld, Leuvenheim, Eerbeek en Zutphen - snelheidscontroles
Werden er gisteren op vier locaties snelheidscontroles gehouden. Op de Rijksstraatweg passeerden ruim 700 voertuigen en reden 65 bestuurder te hard (hoogst gemeten 94 waar 50 mocht), op de Arnhemseweg krijgen 51 van de ruim 1100 bestuurders een bekeuring thuis (hoogst gemeten 71 waar 50 mocht). Op de Apeldoornseweg zijn 12 van de 550 passanten bekeurd voor overschrijding van de 80 km per uur op deze weg (hoogst gemeten 98) en tot slot op de Deventerweg reed een bestuurder 81 waar hij maar 50 mocht en van de ruim 600 passanten krijgen er 56 een bekeuring thuis.


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52

055 - 548 60 58

---- --