Nederlandse Spoorwegen

Persbericht
Utrecht, 24 maart 2004

Per trein naar condoléance op Paleis Noordeinde

Gratis busvervoer vanaf Den Haag Centraal

Voor de bezoekers van de condoléance van H.K.H. Prinses Juliana in het Paleis Noordeinde van donderdag 25 tot en met zondag 28 maart rijden gratis bussen tussen NS-station Den Haag Centraal en het Paleis. Omdat de Haagse binnenstad minder goed bereikbaar zal zijn voor autoverkeer, roept de Gemeente Den Haag iedereen op zo veel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Met zo'n 30 treinverbindingen per uur is Den Haag vanuit alle delen van het land prima bereikbaar.

Het Haagse openbaarvervoerbedrijf HTM zorgt voor gratis vervoer tussen NS-station Den Haag Centraal en het Paleis Noordeinde. Treinreizigers doen er daarom goed aan station Den Haag Centraal als bestemming te kiezen. De bussen vertrekken vanaf het busplatform boven station Den Haag Centraal. Ze rijden vanaf 08.30 uur tot na middernacht. Voor rolstoelers worden speciale busjes ingezet. Deze vertrekken bij de hoofdingang van Den Haag Centraal, op het Koningin Julianaplein. Vanaf station Centraal is ook een looproute (15 minuten) naar het Paleis aangegeven. Wie via station Den Haag HS reist, kan het Paleis bereiken met tramlijn 1. Dit vervoer is niet gratis.

NS raadt bezoekers van de condoléance aan om op donderdag en vrijdag de drukte in de spitsuren te mijden bij treinreizen naar/van Den Haag.

Op zondag moeten reizigers uit de richting Vlissingen - Roosendaal rekening houden met een aangepaste dienstregeling wegens werkzaamheden aan het spoor.

Voor een reisadvies kunt u terecht op www.ns.nl of bij 0900-9292 (50ct/minuut). Gehandicapten kunnen voor de treinreis bellen met 030-2357822 Informatie over het openbaar vervoer in Den Haag en omgeving: www.htm.net en www.connexxion.nl Zie verder ook: www.denhaag.nl/bereikbaarheid

|Noot aan| |