Politie Twente

Persberichten Politie Twente 24 maart 2004

Wegpiraat aangepakt

Automobilist overschrijdt de maximum snelheid met 65 km per uur, waarop de politie zijn rijbewijs invordert

Fleringen

Surveillerende politieagenten zagen dinsdagavond 23 maart omstreeks 19.25 uur op de Ootmarsumseweg in Fleringen een auto met zeer hoge snelheid rijden. De auto bleek met een snelheid van 145 km per uur te rijden, terwijl daar maximaal 80 km per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de bestuurder, een 32-jarige man uit Tubbergen, werd ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-035913)

Dief opgepakt

Man wordt door medewerker van een bedrijf betrapt op diefstal, waarna de politie hem aanhoudt

Albergen

Een 33-jarige man uit Albergen stapte dinsdagmorgen 23 maart een bedrijf aan de Broekhuisweg in Albergen binnen. Hij wilde een paar luchtslangen voor zijn auto kopen. Een medewerker gaf hem aan waar hij de slangen kon vinden, waarna de man zelf even ging kijken. Buiten het zicht van de medewerker pakte hij vervolgens een paar slangen, gooide deze over het hek van het bedrijfsterrein en verliet het bedrijf om vervolgens buiten het terrein de slangen op te pakken en er vandoor te gaan. Dit laatste werd door een medewerker gezien, waarop de politie werd gebeld en die de verdachte vervolgens aanhield. De 33-jarige man heeft inmiddels de diefstal bekend en werd na verhoor met een boete van E 130,- heengezonden. (bps: 04-035618)

Rijden door rood licht

Politie bekeurt 8 bestuurders wegens het rijden door rood licht

Borne

Dinsdagmorgen 23 maart werd van 08.00 tot 08.25 uur gecontroleerd op het rijden door rood licht op het kruispunt Grotestraat/Rondweg in Borne. In totaal werden 8 bestuurders bekeurd omdat zij het rode licht negeerden. (bps: 04-035646)

Gordelcontrole

55 processen-verbaal opgemaakt waarvan 48 wegens het niet dragen van een gordel

Hengelo

Dinsdag 23 maart werd aan de Zwavertsweg en de Staringstraat in Hengelo gecontroleerd op het dragen van een gordel. In totaal werden bij deze controle 55 processen-verbaal opgemaakt wegens 48x het niet dragen van een gordel, 2x snelheidsovertreding, 1x het niet handsfree bellen, 1x geen APK-keuring, 1x onjuist kenteken en 2x het niet dragen van een helm. (bps: 04-035836)

Automobilist aangehouden

Politie houdt tijdens een verkeerscontrole een automobilist aan nadat blijkt dat nog een aantal vonnissen heeft openstaan en verdacht wordt van een paar zaken

Losser

Politieagenten controleerden dinsdag 23 maart tijdens een verkeerscontrole aan de Broekhoekweg in Losser een bestuurder van een auto te weten een 29-jarige man uit Enschede. De man bleek zonder geldig rijbewijs te rijden en werd hiervoor bekeurd. Verder bleek hij nog een paar vonnissen te hebben openstaan en nog gezocht te worden als verdachte in een paar zaken. De 29-jarige man werd omstreeks 16.30 uur aangehouden en is voor nader verhoor opgesloten. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. (bps: 04-035843)

Automobilist gewond

Vrouw raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Borne

Maandagmiddag 22 maart vond omstreeks 16.30 uur een kop-staart aanrijding plaats op de afrit Borne-West van de A35 voor de kruising met de Kluft. Een 54-jarige automobilist uit Almelo reed vanuit de richting Enschede over de afrit Borne-West. Voor hem in dezelfde richting reed een 40-jarige vrouw uit Almelo. Toen de 40-jarige vrouw voor de voorrangsweg haar auto tot stilstand bracht, stopte de 54-jarige achter haar. De 40-jarige vrouw trok op een gegeven moment op om de voorrangsweg op te rijden waarop de 54-jarige bestuurder volgde. Op dat moment naderde echter van links een voertuig, waarop de 40-jarige vrouw opnieuw stopte. De 54-jarige man zag dit te laat en botste op de achterzijde van de auto voor hem. De 40-jarige vrouw werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar bleek dat haar schouder gekneusd was. (bps: 04-035289)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --