Provincie Overijssel

Overijsselse gemeenten bieden petitie over deregulering aan

De Deventer wethouder I.R. Adema en wethouder P.J. Van der Vinne (Tubbergen) overhandigden vandaag namens alle Overijsselse gemeenten en de VNG een petitie over deregulering aan gedeputeerde Rietkerk. In de petitie vragen de gemeenten om vereenvoudiging van de VROM-regelgeving, waardoor de ontwikkeling van bouwplannen minder tijd gaat kosten.

Aanbevelingen

Daarnaast doen de gemeenten ook aanbeveling over de wijze waarop de regelgeving vereenvoudigd kan worden. De petitie ondersteunt de wens van gedeputeerde Rietkerk om met minder regels te werken. Om dit te bewerkstelligen en om zicht de krijgen op regels die door derden als overbodig of tegenstrijdig worden aangemerkt, werd eind vorig jaar het meldpunt minder regels in het leven geroepen.

Stimuleren woningbouw

De petitie is opgesteld naar aanleiding van een werkconferentie over het stimuleren van de woningbouwproductie in Overijssel. Tijdens deze conferentie kwam naar voren dat de regelgeving en procedures voor veel vertraging zorgen. Daar waar het om provinciale regels gaat doen de gemeente beroep op de gedeputeerde. Rietkerk zegde toe dat hij daar waar mogelijk de interne regelingen en procedures zal verminderen of verkorten. Maar de meeste regelgeving is landelijk of Europees. Rietkerk overhandigt de petitie daarom vandaag aan minister Dekker, die bezig is met het herijken van de landelijke VROM regelgeving.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl © 2004 Provincie Overijssel