Politie Zuid-Holland-Zuid

040324 Dordrecht / Zwijndrechtse waard

24-03-2004 - Nieuwsberichten District I

BEDREIGING TAXICHAUFFEUR
DORDRECHT Een man van 46 jaar afkomstig uit Dordrecht is door de politie aangehouden omdat hij een taxichauffeur aan de M.Harpertsz Trompweg op 23 maart 20.00 uur bedreigd had. De klant wilde uit gewoonte niet betalen; dit had hij het vorige jaar ook al bij een taxirit verzuimd. De man bleek onder invloed van alcohol en droeg drugs bij zich, die in beslag genomen zijn.

BROMFIETSCONTROLE
DORDRECHT Op 23 maart tussen 12.00 en 19.00 uur heeft de politie bij een bromfietscontrole 42 brommers gecontroleerd. Deze vond plaats op het Halmeiraplein en de Kranenburgstraat te Dordrecht. Er zijn in totaal 27 bekeuringen uitgedeeld voor o.a. teveel vermogen, geen bromfietscertificaat kunnen tonen, gladde banden en niet dragen van de helm. Vier bromfietsen zijn in beslag genomen, waaronder een die een motorfiets bleek te zijn van 125 cc met een top van 160 km/u.

BRAND IN TRAPPENHUIS
DORDRECHT- Aan de Adjudant H. P. Kosterstraat is woensdagmiddag 23 maart brand geweest in een trappenhuis. Toen de brandweer ter plaatse kwam bleek dat een stapel oud papier en een oud kinderzitje in de brand waren gestoken. Door de rookontwikkeling had het dochtertje (leeftijd onbekend) van een van de bewoners ademhalingsproblemen gekregen. In het trappenhuis is rookschade ontstaan. Het is onbekend wie de brand heeft aangestoken.

AUTO UITGEBRAND
DORDRECHT Op 23 maart is om 14.00 uur de personenauto van een 60-jarige Dordtenaar uitgebrand in de tunnel op de Galileilaan te Dordrecht. Het asfalt werd daarbij zodanig beschadigd dat reparatie noodzakelijk was.

FIETS
DORDRECHT Woensdagmorgen 24 maart is op de Karel Doormanweg een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Bij een verkeerscontrole troffen agenten in de kofferbak van de verdachte een fiets aan. Deze bleek in 1995 te zijn gestolen. De man is voor verhoor naar het politiebureau overgebracht. De politie is op zoek naar de rechtmatige eigenaar.

AANRIJDING
HEERJANSDAM Dinsdagavond 23 maart is een 15-jarige jongen uit Heerjansdam gewond geraakt. Hij botste op de kruising Dorpsstraat/ Appelgaard met zijn bromfiets tegen een afslaande personenauto, die bestuurd werd door een 53-jarige man uit Heerjansdam. De jongen werd met een dubbele beenbreuk naar het ziekenhuis vervoerd.