Politie Amsterdam-Amstelland


Getuigen gezocht: straatroof Singel

24-3-2004. Op dinsdag 16 maart rond halfvier 's middags vond op het Singel een straatroof plaats. Een blanke man bedreigde drie vrouwen met een vuurwapen. Deze straatroof gebeurde op klaarlichte dag aan het begin van het Singel vlakbij de Sonesta-koepel. De rover maakte een geldbedrag buit. Volgens de slachtoffers liepen en fietsten er tijdens de roof mensen langs.

Het onderzoeksteam is op zoek naar getuigen van dit misdrijf. U kunt bellen met: (020) 559 3221.

---

Motoragent gewond bij achtervolging

24-3-2004. Gistermiddag zijn na een achtervolging drie mannen van 23, 26 en 35 jaar gearresteerd.

Agenten zagen de auto rijden over de Burgemeester Fockstraat en wilden het voertuig controleren. In plaats van te stoppen gaf de bestuurder gas. Vervolgens ontstond een achtervolging waarbij meerdere geparkeerde voertuigen werden geraakt. Tijdens de achtervolging reed de auto in op een motoragent die hierdoor lichtgewond raakte. In de Henk Hienschstraat lieten de drie mannen de auto achter en zetten het op een lopen. Agenten zochten de omgeving af en arresteerden het drie.
---

Overval op dierenwinkel

24-3-2004. Dinsdagmiddag is een dierenwinkel aan het Galileiplantsoen overvallen. Een medewerker moest onder bedreiging van een mes geld afstaan. Ook moest hij zijn telefoon afgeven. De dader ging er te voet vandoor in de richting van de Archimedeslaan.

---

Straatdealers van straat geplukt

24-3-2004. Dinsdagmiddag werden in de binnenstad en Amsterdam-Oost twee straatdealers op heterdaad betrapt toen zij hun verboden waar aan de man brachten. De eerste drughandelaar die werd gearresteerd was in het bezit van 15 bolletjes. Ook in Amsterdam-Oost waren agenten getuige van een verboden transactie. Zij "veegden" de koper die drie bolletjes op zak had. De handelaar werd even later gearresteerd. Bij hem werden nog eens drie bolletjes en een hoeveelheid handelsgeld aangetroffen.

---

Verdachten overval kapsalon Rob gepakt

24-3-2004. Begin maart arresteerden rechercheurs van bureau Waddenweg twee jongens van 14 en 15 jaar op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op kapsalon Rob aan het Meidoornplein (22 januari 2004). Daarbij raakte een klant die ingreep gewond aan een hand. Hij pakte het vuurwapen van één van de overvallers vast en werd bij de worsteling die ontstond in zijn hand gestoken. De overvallers gingen er uiteindelijk zonder buit vandoor. Het vuurwapen bleef in de winkel achter.

Al snel wist de politie in welke richting de daders gezocht moesten worden. Ook in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV-Noord-Holland werd aandacht aan deze zaak besteed. Uiteindelijk sloot het net zich begin maart rond twee van de drie verdachten. Zij zijn inmiddels door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De derde verdachte wordt nog gezocht.

---


24-3-2004. Dinsdagnacht rond halfvijf heeft de politie drie mannen (18,20 en 18 jaar oud) gearresteerd op verdenking van inbraken in een boxruimte aan de Johan Huizingalaan. Getuigen hadden gezien dat drie jongemannen zich verdacht in de boxruimte ophielden. Een van de boxen bleek opengebroken. Elders in het gebouw troffen agenten de drie jongens aan die zich hadden verstopt.

---

Man mishandelt GVB-ers

24-3-2004. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 22-jarige zwartrijder gearresteerd die de bus niet wilde verlaten. Bij de garage aangekomen ontdekten twee medewerkers van het GVB de verstekeling. Toen zij hem eruit wilden zetten werd hij agressief en richtte hij vernielingen aan in de bus en de garage. Ook ging hij de geschrokken medewerkers met een ijzeren staaf te lijf. Daarbij raakte één van hen lichtgewond. Toch wisten ze de amokmaker te overmeesteren. Hij kon worden overgedragen aan de politie.

---

Vuurwapens gevonden bij politieacties

24-3-2004. Vanochtend en vannacht zijn bij acties in de Staatsliedenbuurt en in Amsterdam-Zuidoost twee vuurwapens in beslag genomen.

In de Staatsliedenbuurt werd een onderzoek ingesteld na een anonieme tip via de meldlijn "M" (0800-7000). Er zou een vuurwapen in een woning aanwezig zijn. Agenten troffen het wapen aan onder een hoofdkussen. Bovendien was de zolder ingericht als hennepkwekerij. . De 32-jarige bewoner werd gearresteerd.

In Amsterdam-Zuidoost werd vannacht een drugsdealer gearresteerd. Tijdens zijn arrestatie gooide hij iets weg. De politie vermoedt dat het om verdovende middelen ging. Een kompaan ging er met de handel vandoor. Agenten wisten de handlanger uiteindelijk te traceren. Hij had zich kennelijk van zijn verboden last ontdaan, maar bij hem werd wel een vuurwapen aangetroffen. Beide verdachten zijn ingesloten.
---