Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave woensdag 24 maart 2004

* WAARSCHUWING VOOR OP METROROLTRAPPEN ACTIEVE ZAKKENROLLERS

ROTTERDAM - De politie van het district Rotterdam-Centrum waarschuwt voor zakkenrollers, met name op de metrostations. Meestal opereren zij als duo. Eén van de veel voorkomende werkwijzen is het volgen van het slachtoffer door twee mannen. Eén van hen gaat kort achter het slachtoffer lopen en op het moment dat hij of zij op de roltrap gaat staan, drukt de ander op de noodstop-knop.
Het slachtoffer, meestal oud en slecht ter been, komt dan bijna ten val. Op dat moment wordt de portemonnee of portefeuille weggenomen, terwijl één van de zakkenrollers zich over het slachtoffer 'ontfermt'.


* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (afdeling Verkeershandhaving) hield woensdagmorgen op de 's-Gravendijkwal en Maasboulevard snelheidscontroles.
Tussen acht uur en half tien overschreden op de 's-Gravendijkwal 98 van de in totaal 1193 passerende automobilisten de 50-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km/uur.
Op de Maasboulevard reden tussen half elf en elf uur 13 van de in totaal 651 passerende autobestuurders harder dan '50'. Hoogst gemeten overtreding bedroeg 69 km/uur.


* VUILNISMAN OVERREDEN DOOR VUILNISWAGEN
SCHIEDAM - Woensdagmorgen omstreeks half tien werd op de Polderweg een 53-jarige man uit Schiedam overreden door een vuilniswagen. Het slachtoffer stond achter de vuilniswagen, die werd bestuurd door een 54-jarige collega van het slachtoffer uit Schiedam. Toen de 54-jarige bestuurder achteruit reed, zag hij hierbij zijn collega over het hoofd. De 53-jarige man overleed ter plaatse. De 54-jarige Schiedammer werd voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ochtenduitgave woensdag 24 maart 2004
Rotterdammer. Uit onderzoek bleek dat het slachtoffer enkele uren