Ingezonden persbericht


24 maart 2004

Digitaal uitgeven: VNU Business Publications gaat exclusieve Europese samenwerking aan met Zinio Systems

Haarlem 24 maart 2004 - Een veelgestelde vraag bij uitgevers en adverteerders is de vraag of print uitgeven wel opgewassen is tegen digitaal uitgeven . VNU Business Publications geeft hierop een antwoord met de lancering van een innoverende distributiemethode van tijdschriften en vakbladen: naast fysieke distributie nu ook digitaal.

De distributie van de digitale tijdschriften wordt door Zinio Systems verzorgd, wereldwijd marktleider op dit gebied. Digitale tijdschriften hebben dezelfde inhoud en hetzelfde beeld als de papieren versie, maar dan met mogelijkheden voor extra interactieve ervaringen zoals interviewclips, muziek, filmtrailers of commercials. Voor de lezer heeft het digitale tijdschrift een aantal praktische extra mogelijkheden zoals het digitaal bewaren van nummers, de zoekfunctie en het maken van elektronische aantekeningen in artikelen. Adverteerders hebben de mogelijkheid om hun printuiting door te plaatsen met interactieve weblinks, rich media en directe responsmogelijkheden.

Erik Hoekstra, Managing director VNU Business Publications: We zijn erg blij dat dit nieuwe platform aan ons cross media publishing model kan worden toegevoegd. Het biedt onze lezers een nieuwe manier om informatie tot zich te nemen en de adverteerders kunnen onze lezersgroep via een nieuw kanaal bereiken .

VNU Business Publications is de eerste uitgever die met deze software haar tijdschriften in Europa digitaal lanceert. In Nederland zal gestart worden met de digitale lancering van het vakblad Emerce. Emerce schetst de laatste ontwikkelingen op het gebied van business, marketing en technologie. De verwachting is dat de lezersgroep van Emerce openstaat voor deze nieuwe distributiemethode. Hierna zullen andere titels digitaal verschijnen zoals Intermediair, Computable en PCM, hèt personal computer magazine. Bovendien komen er speciaal voor de digitale distributie ontwikkelde producten als specials en niche publicaties.

Over VNU BP
VNU BP is een onderdeel van VNU, een wereldwijd uitgeef- en informatieconcern. VNU BP is een toonaangevende uitgeverij, gespecialiseerd in vak- en publieksinformatie, en maakt aansprekende titels als Intermediair, Computer Idee, Technisch Weekblad, PCM het Personal Computer Magazine , Computable, CRN en Management Team. VNU BP distribueert informatie in de vorm van tijdschriften, nieuwsbrieven, sites, jaarboeken, trainingen, seminars en vakbeurzen. Bezoek voor meer informatie onze website www.vnubp.nl

Over Zinio Systems
Sinds maart 2002 levert Zinio Systems meer dan 20 miljoen exemplaren van o.a. Business Week, MotorTrend, PC Magazine en Technology Review aan maar liefst 1 miljoen klanten in meer dan 200 landen. Meer informatie over Zinio is te vinden op www.zinio.com