SERV
Jozef II-straat 12-16
1000 BRUSSEL
Tel. (00 32) 2 209 01 11
Fax. (00 32) 2 217 70 08


Brussel, 24 maart 2004

T.a.v. de redactie,

Alsmaar meer Europese dossiers hebben een impact op de havens. De Europese Commissie lanceert met grote regelmaat nieuwe voorstellen. De complexe procedures en de uiteenlopende onderwerpen maken het niet eenvoudig om alle havenrelevante dossiers op te volgen. De Havencommissie helpt u met een Wegwijzer in Europese haven- en vervoerdossiers op weg.

Europa is pas enkele decennia actief in beleidsdomeinen die voor de havens van belang zijn. Pas vrij laat zijn Vlaanderen en België tot het besef gekomen dat de nieuwe Europese regelgeving een zeer grote impact kan hebben. Dit is niet altijd in het voordeel van de Vlaamse havens. Een accurate opvolging is dus noodzakelijk.

De Wegwijzer in Europese haven- en vervoerdossiers van de Vlaamse Havencommissie richt zich tot iedereen die met havens te maken heeft en die wil weten waar de Europese Unie mee bezig is. Het is uitdrukkelijk géén allesomvattend encyclopedisch naslagwerk. Wel wordt voor een selectie van havenrelevante onderwerpen geschetst waar het over gaat, hoe de procedure tot nu toe is verlopen en wat de actuele stand van zaken is. Per onderwerp krijgt u een overzicht van de meest relevante documenten. De wegwijzer verklaart de belangrijke begrippen en geeft inzicht in de belangrijkste beslissingsprocedures.

Wie de wegwijzer koopt, kan blijven rekenen op een actueel overzicht van de havenrelevante dossiers. De Vlaamse Havencommissie biedt de lezer (via een paswoord) immers de meest actuele aanvullingen op haar website www.serv.be/vhc.

De wegwijzer kost ¬ 15. Bestellen kan via de website www.serv.be/vhc onder de rubriek publicaties of door te telefoneren naar Martine Muylle, 02 20 90 189.

Voor een gratis recensie-exemplaar of meer informatie over dit persbericht kan u contact opnemen met de SERV, Christine Jacobs, Communicatieverantwoordelijke, tel. 02/20.90.188, cjacobs@serv.be