Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


24 maart 2004


Beekbergen - Inbraak winkelpand


In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 04.15 uur werd ingebroken in een winkelpand aan de Dorpsstraat in Beekbergen. De deur werd geforceerd en er werd en geldbedrag weggenomen. De politie verzoekt getuigen die iets van het incident heeft gezien of andere informatie heeft, hierover te bellen via 0900-8844.


Apeldoorn - Man opgepakt na diefstal GSM


De politie heeft dinsdagmiddag een 32 jarige man uit Apeldoorn aangehouden op verdenking van diefstal van een mobiele telefoon uit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn. De verdachte had de verkoper in de winkel afgeleid en vervolgens met een gsm verdwenen. De politie slaagde er in de man op te sporen en kon hem vervolgens elders in de stad aanhouden. Hij werd voor ander onderzoek ingesloten.


Apeldoorn - Chemicaliën op fietspad


Onbekenden hebben dinsdagavond enkele vaten met chemicaliën weggehaald bij een Health Center in de wijk de Maten in Apeldoorn en vervolgens vlak in de buurt op het fietspad twee van de vaten laten leeglopen. Het betrof één vat met zwavelzuur en één vat met Natriumchloriet. De brandweer heeft met bluswater gespoeld en de chemicaliën verdund. De politie is een onderzoek gestart naar de daders en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.
De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van de vaten omdat de chemicaliën niet waren opgeslagen conform de eisen van de milieuvergunning. Intussen zijn er maatregelen in gang gezet om de chemicaliën op correcte wijze op te slaan.


Apeldoorn - bromfietscontrole bij de Naald


Ter hoogte van de Naald in Apeldoorn heeft de politie dinsdagmorgen tussen 08.00 en 09.30 uur een bromfietscontrole gehouden. De brommers werden onder meer op de testbank gecontroleerd.
Negen bromfietsers kregen een bekeuring voor te hoge constructiesnelheid. Eén voor een verkeerde kleur van het achterlicht. Eén voor onjuiste remmen en één voor het niet bij zich hebben van een bromfietscertificaat.


Apeldoorn - hangrijden zonder rijbewijs


De politie heeft dinsdagavond tijdens toezicht op hangplekken, één van de jongeren op de hangplek parkeerplaats Berg en Bos (Apenheul) bekeurd voor het rijden in een personenauto zonder rijbewijs. De 18 jarige jongeman uit Apeldoorn reed rondjes op de parkeerplaats in de auto van één van zijn maatjes.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

055 - 548 60 52


---- --