Politie Twente

Nagekomen persberichten Politie Twente van 24 maart 2004

Automobilist rijdt door na aanrijding

Automobilist rijdt door na aanrijding: politie zoekt getuigen

Haaksbergen

Maandagmiddag 22 maart vond omstreeks 17.10 uur een aanrijding plaats op de Eibergsestraat in Haaksbergen. De veroorzaker kwam vanuit Eibergen en reed richting Enschede. Hij ramde op de Eibergsestraat een lichtmast, een verkeersbord en een muurtje en ging er vervolgens vandoor richting Enschede. Op het parkeerterrein van een horecagelegenheid aan de Eibergsestraat stonden op het moment van de aanrijding diverse mensen. Mogelijk dat zij iets meer weten over de desbetreffende auto en inzittenden. De politie verzoekt hun contact op te nemen. (bps: 04-035357)

Aanhoudingen wegens vernieling

Twee 14-jarige jongens aangehouden wegens vernieling van een schuilhut

Enschede

De politie hield dinsdagmiddag 23 maart omstreeks 13.20 uur op het Rutbeek in Enschede twee 14-jarige jongens uit Enschede aan wegens het vernielen van een schuilhut op het recreatiepark. De beheerder van het park was door een getuige gebeld, had de jongens vervolgens aangehouden en de politie gebeld. De 14-jarige jongens hebben inmiddels de vernieling bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 04-035679)

Aanhouding wegens bedreiging

Verdachte aangehouden nadat hij buurtbewoners had bedreigd

Enschede

Dinsdagavond 23 maart kwam er een melding binnen van een bedreiging aan de Bernard Zweersstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een 37-jarige man aan, die vertelde even daarvoor door een buurtbewoner te zijn bedreigd. Hij was eerder die avond door zijn vrouw opgebeld, die hem verteld had dat diezelfde buurtbewoner bij hen aan de deur was geweest en allerlei bedreigingen had geuit. Toen zijn vrouw hem dit verteld had, is hij direct naar huis gegaan en trof op straat de buurtbewoner aan, een 50-jarige man uit Enschede. De 50-jarige man was helemaal opgefokt en bedreigde ook hem. Toen de 37-jarige man zag dat hij een mes in zijn hand had en stekende bewegingen in zijn richting maakte, sprong hij opzij om te voorkomen dat hij gestoken werd. Hierdoor viel hij op de grond en liep letsel aan zijn knieën op. Andere buurtbewoners, die op het lawaai afkwamen, werden ook door de 37-jarige man bedreigd. Hierop werd de politie gebeld, die de man aanhield. Hij is inmiddels in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (bps: 04-035903)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --