Politie Zaanstreek-waterland


13:23 23-MRT-04
LOC: PURMEREND, DR J M DEN UYLLAAN

Jongen (19) aangehouden met nepvuurwapen

Een 19-jarige jongen uit Purmerend werd in zijn woning aangehouden, nadat hij een dag eerder met een vuurwapen op de Den Uyllaan had lopen zwaaien. Bij zijn aanhouding werd de overgifte van het vuurwapen gevorderd. Daarop overhandigde de jongen het nepvuurwapen, nauwelijks te onderscheiden van een echt vuurwapen, aan de politie. Het wapen werd in beslaggenomen. Tegen de verdachte wordt een proces-verbaal opgemaakt.

21:48 23-MRT-04
LOC: ZAANDAM, GEDEMPTE GRACHT

Jongen beroofd van bromfiets

Een 16-jarige jongen uit Zaandam werd gisterenavond van zijn bromfiets beroofd door drie negroïde jongens. Het slachtoffer was met twee vrienden aan het skateboarden, toen de drie daders op een bankje erbij kwamen zitten. Even later wilde de Zaandammer met een vriend op zijn bromfiets naar huis gaan. Bij het starten van de bromfiets werd hij door de drie daders bedreigd en moest hij zijn bromfiets afgeven. Twee daders reden daarop weg in de richting van de Beatrixbrug. De derde liep weg in de richting van de Rozengracht.
De bromfiets betreft een donkerblauwe Yamaha, type Neos YN50R
De daders hadden allen een negroïde uiterlijk en waren tussen de 17 en 20 jaar oud. Dader 1 was tussen de 1.80 m en 1.95 m lang, had zwart haar met dreadlocks tot over zijn oren, een breed gespierd postuur, een piercing met gouden balletje in de onderlip en een gouden ring in zijn linkeroor. Hij droeg een donkere jas met bontkraag en zwarte glimmende leren schoenen met een rits aan de binnenzijde. Dader 2 was ongeveer 1.90 m tot 2.05 m lang en had kort zwart kroes haar. Hij droeg een zwarte pet met witte opdruk, een zwarte halflange jas met bontkraag en eveneens zwarte glimmende leren schoenen. Dader 3 was ongeveer 1.70 tot 1.80 lang, had kort zwart haar een mollig tot dik postuur. Hij droeg een korte lichte jas.

08:25 24-MRT-04
LOC: PURMEREND, DA PALESTRINASTRAAT, BACHSTRAAT, BRANTJESSTRAAT
Vier inbraken in schuren
In de afgelopen nacht werd in vier schuren van woningen in de Purmer Zuid ingebroken. In één geval bleef het bij een poging. Uit één van de andere schuren werd een enige duizenden euro's kostende Giant mountainbike gestolen. Het betreft een donkergrijze carbon fiets. Ook een daarbij behorende extra wielenset werd weggenomen, alsmede een damesfiets, een kinderfiets, een compressor en een partij handgereedschap. Uit een andere schuur stal men een dames- en een herenfiets en uit de derde schuur werden vishengels en een elektrische zaag gestolen. In alle gevallen heeft men vermoedelijk met een schroevendraaier de schuurdeur opengebroken. Geen van de bewoners heeft iets van de inbraken gemerkt.

10:54 24-MRT-04
LOC: KROMMENIE, ZUIDERHOOFDSTRAAT
17 bonnen na negeren omleidingsroute
In verband met de afsluiting van de Veerbrug in Krommenie, wordt het verkeer via Weverstraat en Rosariumlaan naar de Provincialeweg geleid. 17 automobilisten negeerden echter deze omleidingsroute en reden vanaf de Badhuislaan of Snuiverstraat via de Zuiderhoofdstraat naar de Provincialeweg. Daarbij reden zij in strijd met een gesloten verklaring, omdat de Zuiderhoofdstraat éénrichtingsverkeer kent in tegengestelde richting. Alle bestuurders kregen een bon van E 45.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-240304


18:45-21:45 23-MRT-04
ZAANDAM, HEIJERMANSSTRAAT

Hardrijders op de Heijermanstraat

Op de Heijermanstraat in Zaandam hielden zes medewerkers van het verkeershandhavingsteam dinsdagavond een verkeerscontrole. Gelet werd vooral op snelheid. In totaal 33 bestuurders reden te hard. Eén automobilist reed 97 km per uur, dat is bijna twee keer zo hard als toegestaan. Vier bestuurders kregen een boete omdat zij de gordel niet om hadden. Verder kregen vijf bestuurders een boete voor het hebben van een ongeldige kentekenplaat, het onnodig voeren van mistlicht en het hebben van een blauw achterlicht en oranje vlakken op een bromfiets. Tijdens de controle werden ook blaastesten afgenomen. In totaal 48 bestuurders werden op het rijden onder invloed gecontroleerd. Geen van allen had (teveel) gedronken.
Dinsdag werden verder nog gordelcontroles op de Provincialeweg Purmerend-Buitenhuizen in Westzaan, de Dorpsstraat in Assendelft, de Kerkstraat in Oostzaan en de Verzetsstraat in Koog aan de Zaan gehouden. In totaal 23 bestuurders/passagiers werden aan de kant gezet en kregen een boete van 45 euro.

21.00-22.00
PURMEREND, PURMERSTEENWEG

Nul drankrijders

Tijdens een alcoholcontrole op de Purmersteenweg werden dinsdagavond 35 bestuurders gecontroleerd. Alle automobilisten konden weer snel doorrijden, niemand had (teveel) gedronken.

4:40 24-MRT-04
ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT/K KANSTRAAT

Hardnekkige drankrijder

Een 39-jarige bestuurder uit Zaandam werd woensdagochtend twee keer achter elkaar met een slok op achter het stuur betrapt. De man werd de eerste keer rond vier uur 's morgens aangehouden op de Nicolaasstraat in Zaandam. Hij had ruim anderhalf keer de limiet overschreden (385 ug/l). Nadat hij een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur had gekregen, stapte hij een uur later al weer in zijn auto. De man dacht het politiebureau gewoon weer in zijn auto te kunnen verlaten. Buiten het feit dat de man een rijverbod had en dus twee uur lang geen enkel voertuig mocht besturen, had hij ook nog eens geen geldig rijbewijs. De man kreeg opnieuw een proces-verbaal en de auto werd in beslag genomen.
Op de K. Kanstraat in Zaandam werd woensdagochtend vroeg ook een drankrijder aangehouden. Een 30-jarige automobilist uit Amsterdam had anderhalf keer zoveel drank op als is toegestaan (320 ug/l). Hij kreeg een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

EINDE


---- --