QIA

Werkzame, gifvrije, boot onderhoudsproducten... bestaan die?

'Ja', is het antwoord van Jan Fraterman, technisch redacteur van de Waterkampioen in een uitgebreid artikel over dit soort producten in de Waterkampioen die 25 maart uitkomt.

De wet- en regelgeving rondom Antifouling producten, die boot aanslag moeten voorkomen of verminderen, is verwarrend. Koperhoudende producten waren voor sommigen een alternatief, maar aldus Jan Fraterman:'In gewoon Nederlands: aanbrengen van koperhoudende Antifouling op jachten blijft verboden', men is 'gewoon in overtreding'.

Zijn er koper- en gifvrije alternatieven? Zeker. Werken die? Zijn die een serieus alternatief? : 'Op de boot van de Waterkampioen wel' volgens Jan Fraterman en ook volgens de distributeur van een geanalyseerd product: SafeBoatSkin, Ed Fien, die benadrukt 'het product werkt goed op zoet maar vooral ook op zout water, waar de meeste problemen voorkomen'.

SafeBoatSkin is dit seizoen voor het eerst volop verkrijgbaar. 'Het is een soort was die ervoor zorgt dat aangroei en vervuiling geen vat heeft op de boot'. Wat als er toch vervuiling plaats vindt?. 'Het verdwijnt als 'sneeuw voor de zon' indien even lekker gevaren wordt' aldus Ed Fien.

Voor al diegenen die dus al een tijd op zoek zijn naar een gifvrij, milieuvriendelijk, werkzaam, alternatief voor het behandelen en beschermen van hun boot ... er is een oplossing.

Nadere informatie vindt u op www.safeboatskin.nl.