Dienstenbond CNV

Instemming leden Sociaal Plan Fugro
24-03-2004

De CNV-leden hebben ingestemd met het vernieuwde Sociaal Plan Fugro-Inpark. Dit betekent dat er nu een definitief Sociaal Plan ligt. De uitgebrachte stemmen zijn geteld en de leden zijn in overgrote meerderheid akkoord met het Sociaal Plan. Dit betekent dat de CNV Dienstenbond het Plan zal ondertekenen. Bij FNV Bondgenoten is ook de meerderheid van de uitgebrachte stemmen positief over dit Plan.

De OR heeft in hoofdlijnen positief gereageerd op de adviesaanvraag van de werkgever. Wel is een aantal randvoorwaarden gesteld. Daarover wordt nog overlegd. Discussiepunt is de werkingsduur van het Sociaal Plan. De OR wilde een verlenging tot 1 januari 2005. Daarover is tussen vakbonden en de directie gesproken en het is niet gelukt. Argument van de vakbonden om toch akkoord te gaan, is dat deze reorganisatie beperkt blijft tot een handvol medewerkers en beperkt is in de tijd. Het is de bedoeling dat alles voor de zomer is afgerond. Mocht in een later stadium een nieuwe reorganisatie volgen, dan maken we daar een nieuw Sociaal Plan voor. Ook dat wordt u ter stemming voorgelegd.

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf. Dat kan telefonisch (055 577 26 40) of per mail (w.burggraaf@cnvdibo.nl).