Ingezonden persbericht


Extra antispamfunctionaliteit en superieure web-client

Nieuwe e-mailserver MDaemon 7 verwent en beschermt gebruiker

Softwaredistributeur Portland Europe lanceert vandaag MDaemon 7, het nieuwste product van het Amerikaanse Alt-N Technologies. MDaemon 7 is net als de voorgaande versies gebaseerd op de beproefde en vooral door het MKB gewaardeerde MDaemon-servertechnologie. De software beperkt onderbrekingen en bedreigingen in het e-mailverkeer tot een absoluut minimum. Bovendien verbetert MDaemon 7 de communicatie en de productiviteit van bedrijven van iedere grootte. WorldClient, de geïntegreerde web-client van MDaemon, levert hieraan een belangrijke bijdrage. Daarnaast is tijdens het ontwikkelen van de nieuwe e-mailserver extra rekening gehouden met de toenemende vraag naar een oplossing die korte metten maakt met e-mailvirussen en spam. De gebruiker van MDaemon 7 wordt verwend én beschermd.

Met MDaemon 7 bouwt Alt-N Technologies zijn beproefde MDaemon-servertechnologie verder uit. Het bedrijf staat erom bekend dat het alle denkbare technologie en functionaliteit gebruiksklaar verpakt in zijn producten. MDaemon 7 is zeer installatie- en gebruiksvriendelijk en, ten opzichte van vorige versies, voorzien van verbeterde spambeveiliging, hogere e-mailtransmissiesnelheid en uitgebreide webmailfunctionaliteit. George van Brugge, algemeen directeur van exclusief Benelux-distributeur Portland Europe: 'E-mail is tegenwoordig een commodity. Dat willen klanten terugzien in de kwaliteit en de prijs van hun e-mailserver. MDaemon 7 beantwoordt aan die vraag. Overigens is de gunstige prijs-kwaliteitverhouding slechts één van de redenen waarom bedrijven MDaemon aanschaffen. De oplossing is zeer betaal- en betrouwbaar. Dat klopt. Maar de e-mailserver bevat ook nog eens allerlei unieke opties en een heel handige gebruikersinterface. De meerwaarde van MDaemon 7 ten opzichte van zijn voorganger zit hem grotendeels in de uitgebreide mogelijkheden voor optimale beveiliging â¤* denk hierbij aan antispam en antivirus â¤* en mobiliteit.'

Geen misbruik en spam

De effectiviteit van de communicatie van een bedrijf wordt zowel intern als extern steeds vaker bepaald door de kwaliteit van het e-mailsysteem. 'Het MKB, de traditionele afnemers van MDaemon, eisen in toenemende mate meer zekerheid als het gaat om protectie tegen spam en virussen, de snelheid van het e-mailverkeer en de mobiliteit van hun medewerkers. Alt-N Technologies heeft daar bij het ontwikkelen van MDaemon 7 veel aandacht aan besteed. Nu kunnen bedrijven zich op allerlei wijzen wapenen tegen spam, virussen en oneigenlijk gebruik van hun e-mailsysteem. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van de vernieuwde SpamAssassin(TM)-engine én een andere ongeëvenaarde tool, waarmee het updaten van spamfilterdefinities kan worden geautomatiseerd. Op die manier zijn bedrijven altijd beveiligd met de meest actuele antispamdefinities. Ook wat betreft het voorkomen van misbruik van de e-mailserver en het blokkeren van spam gaat MDaemon aan de leiding dankzij continue innovatie. Zo krijgt 'e-mailvandalisme' geen kans,' aldus Van Brugge.

Geïntegreerde mobiliteit

De innovatieve aanpak van Alt-N Technologies heeft ook geleid tot het doorontwikkelen van WorldClient. Van Brugge: 'Mobiliteit van medewerkers speelt een steeds grotere rol binnen bedrijven. WorldClient, dat is geïntegreerd in MDaemon 7, is een web-based e-mail-client die ze eenvoudig naar hun eigen wensen kunnen inrichten. Met deze applicatie hebben medewerkers vanaf iedere pc met een internetverbinding toegang tot hun e-mail. Maar dat is niet alles. De rijke en evengoed makkelijk te bedienen LookOut-gebruikersinterface combineert moeiteloos de e-mail, agenda en andere opties in een overzichtelijke lay-out. WorldClient kan evenveel als Microsoft Outlook, terwijl een eindgebruiker met een minimale training meteen met de uitgebreide mogelijkheden aan de slag kan.'

Meer snelheid

MDaemon 7 levert snelheid. Met de e-mailserver kan het e-mailverkeer over meerdere processoren gespreid worden, waardoor de prestaties ervan toenemen. Bedrijven die gebruik maken van MDaemon 7 beschikken, ongeacht hun grootte, over de schaalbaarheid die nodig is om wisselende gebruikersaantallen en grote e-mailvolumes aan te kunnen. Eindgebruikers zien de verbeterde prestaties in een snellere e-mailbezorging en IT-beheerders kunnen investeren in en werken met een platform dat kan meegroeien met hun bedrijf wanneer het aantal e-mails en het aantal medewerkers stijgt.

Overzicht nieuwe opties en verbeteringen

Hier volgt een beknopt overzicht van de opties en verbeteringen die MDaemon 7 herbergt:


* Uitgebreide beveiligingsmogelijkheden tegen spam en virussen


* Diverse relay-opties tegen ongeautoriseerd gebruik van de server(s)


* Gebruiksvriendelijke interface


* Eenvoudige installatieprocedure


* Geautomatiseerde update spamfilterdefinities


* Vernieuwde SpamAssassin(TM)-engine


* Sterk verbeterde WorldClient voor wereldwijde toegang


* E-mailverkeer via meerdere processoren


* Nog betere GroupWare-integratie

Op www.altn.com staat een volledig overzicht van alle opties van MDaemon 7, inclusief een korte beschrijving van de specificaties. In de Benelux is het product uitsluitend verkrijgbaar via www.portland.nl, de website van Portland Europe.