Ingezonden persbericht


Persbericht

ZyLAB brengt grote verbeteringen aan in XML-gebaseerde oplossing voor Document Management en Information Retrieval

Verbeteringen op het gebied van e-mail archivering, records management en -archivering, audit trail en documentbeveiliging

Amsterdam, 24 maart 2004 - ZyLAB, gevestigd marktleider op het gebied van document management en information retrieval software, maakt een reeks grote verbeteringen bekend voor haar belangrijkste oplossing: ZyIMAGE 5.0. Klanten beschikken hierdoor over een zeer krachtige oplossing voor het digitaal archiveren en beheren van enorme hoeveelheden papieren en elektronische documenten. Met de verbeteringen - die per direct beschikbaar zijn - kunnen gebruikers voldoen aan belangrijke nieuwe wettelijke eisen en hun bedrijfsinformatie beter beheren, auditen en beveiligen.

De nieuwe verbeteringen in ZyIMAGE omvatten onder andere:

Records Management & Archiving Module:
De Records Management & Archiving (RMA) Module helpt gebruikers bij het beheren van alle informatie die de organisatie binnenkomt en verlaat. Deze module voldoet volledig aan de Amerikaanse DoD 5015.2-STD standaard en de UK National Archives (PRO)-standaard voor elektronische records management systemen (ERMS). RMA richt zich op het zekerstellen van bewijsstukken die kunnen worden gebruikt voor het documenteren van activiteiten op het gebied van de statuten, regels, fiscale, operationele en historische ontwikkelingen binnen een organisatie. ZyLAB's RMA-systeem gebruikt een functiegebaseerd model voor gebruikersveiligheid met strenge regels voor bestandsgebruik door verschillende gebruikersgroepen.

Records Management & Archiving Plug-in:
De Records Management & Archiving Plug-in maakt het mogelijk om met standaard applicaties zoals Microsoft® Word, Microsoft® Excel, Microsoft® Outlook, Microsoft® Internet Explorer en Adobe® Acrobat documenten rechtstreeks op te slaan in de ZyLAB-archieven. Nadat een document is gecreëerd slaat de RMA Plug-in het bestand direct op in het door de gebruiker gekozen ZyLAB-archief. Door deze optie kunnen alle gebruikers in het netwerk informatie opslaan en delen.

E-Mail Archiving:
De RMA Plug-in maakt het mogelijk om e-mail met Microsoft® Outlook eenvoudig op te slaan in een ZyLAB-archief en deze op de volledige tekst doorzoekbaar te maken. Met de 'Archiving Button' wordt de e-mail opgeslagen als text-, HTML- of RTF-bestand. De standaard e-mail informatie zoals afzender, onderwerp en datum worden opgeslagen als sleutelvelden. Eventuele bijgevoegde bestanden worden eveneens opgeslagen, waarbij er een link wordt gecreëerd tussen de originele e-mail en de bijgevoegde bestanden. Gebruikers kunnen bij het doorzoeken van hun archief zowel zoeken op e-mail als op bijgevoegd bestand.

Document Security Module:
De Document Security Module voegt extra beveiligingsmogelijkheden voor data toe. Een aantal toepassingen die profiteren van deze module zijn:
· Rechtszaken en gerechtelijke onderzoeken - bepaalt welke informatie beschikbaar is voor mensen die aan de zaak werken

· Employee Portals - maakt het mogelijk om de personeelsbestanden alleen inzichtelijk te maken voor de afdeling personeelszaken, de verantwoordelijke manager en de werknemer zelf

· Correspondentiebeheer - routeert en beveiligt de inkomende e-mail voor het management

Audit Trail Module:
Met de Audit Trail Module kunnen de activiteiten van een gebruiker in de ZyLAB-archieven van een organisatie eenvoudig worden bijgehouden. De module slaat alle acties van de gebruiker op in aparte XML-bestanden, die volledig doorzoekbaar zijn. Hierdoor kunnen systeembeheerders eenvoudig zien welke gebruiker welk document heeft geopend en nog veel meer.

Over ZyLAB
ZyLAB Benelux BV is een 100% dochteronderneming van het snel groeiende en winstgevende ZyLAB concern. Twintig jaar geleden ontwikkelde ZyLAB het product ZyINDEX, dat al snel de meest gebruikte oplossing werd voor het doorzoeken van grote hoeveelheden elektronische files in PC-omgevingen. In 1991 kwam ZyLAB's belangrijkste product ZyIMAGE op de markt, de beste zoekmachine voor grote collecties gedigitaliseerde papieren en elektronische bestanden. De evolutie van ZyLAB gaat door met ZyIMAGE 5.0, dat een volledig open-source XML framework bevat en geschikt is voor papier, elektronische bestanden, e-mail en bijna alle vormen van multimedia. ZyIMAGE 5.0 vormt de kern van ZyLAB's complete oplossingen voor het archiveren, doorzoeken, vinden, ordenen, delen en reproduceren van documenten, die onder andere worden toegepast bij juridische-, financiële- en overheidsinstellingen. ZyLAB heeft wereldwijd installaties op meer dan 7.000 locaties met ruim 300.000 gebruikers. Vanuit haar kantoren in de Verenigde Staten, Europa en Azië kan ZyLAB haar klanten ter plekke een snelle dienstverlening bieden. Meer informatie kan worden gevonden op: www.zylab.com.


---

Voor redactionele informatie:
PB0504
Influx PR, Marald Brons, Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Telefoon: 055-3663034,
fax: 055-3602661, e-mail: PRInflux@cs.com, website: www.influx-PR.com.