Gemeente Oss


24/3/2004 - Promotieteam herintreders succesvol

Het promotieteam van het CWI Maasland heeft samen met de afdeling Werk & Inkomen van de gemeente Oss het afgelopen jaar meer dan 135 herintreders aan een passende baan geholpen. In totaal waren ongeveer 450 personen aangemeld. Zeker 75% van de aanmeldingen is binnengehaald door het speciaal hiervoor in het leven geroepen promotieteam van het CWI Maasland. De andere 25% heeft via andere kanalen een baan gevonden. Ook in 2004 blijft het driekoppige team actief. Oss is zover bekend de enige gemeente die op deze manier herintreders naar werk begeleidt.

Promotieteam
Nieuwe mensen leren kennen, uw kwaliteiten anders benutten, extra inkomsten binnenbrengenMet deze argumenten op een rij gaat het promotieteam wekelijks op jacht naar potentiële herintreders. Het team bezoekt onder meer basisscholen, winkelcentra en weekmarkten. Actief de mensen aanspreken blijkt een belangrijke sleutel tot succes.

Resultaten
Het promotieteam heeft sinds december 2002 herintreders actief benaderd op onder andere weekmarkten, winkelcentra en basisscholen. Dat heeft 450 aanmeldingen van potentiële herintreders opgeleverd. Met 230 personen vonden gesprekken plaats. Daarvan hebben 60 mensen direct een baan gevonden via het CWI. Voor 150 personen is, conform de taakstelling, een traject gestart via de gemeente. Daarvan heeft de 50% inmiddels ook al een passende baan gevonden. De verwachting is dat de taakstelling van 70% plaatsing zeker gehaald gaat worden.

Arbeidsparticipatie herintreders Op de korte termijn zijn er voldoende arbeidskrachten, maar uit de statistieken blijkt dat we binnen een paar jaar te maken krijgen met een forse vergrijzing. Daarom is het belangrijk om juist nu herintredende vrouwen te stimuleren om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Aanleiding voor deze actie is het actieve beleid dat de overheid met ingang van 2002 heeft ingezet ter stimulering van grotere arbeidsparticipatie van de zogenaamde herintreders.