Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1A Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk
19 februari 2004 UB/IBA/2004/12765
SZW0400006
Onderwerp Datum
Reactie op brief Hogeschool De Kempel 24 maart 2004

In de brief van 19 februari jl. verzoekt de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid mijn reactie op een brief d.d. 26 december 2003 van de Hogeschool De Kempel. In deze brief wordt aandacht gevraagd voor de werkwijze van het UWV-kantoor te Eindhoven, waartegen de Hogeschool een klacht heeft ingediend.

Uit informatie van UWV is gebleken dat de Hogeschool de klacht tegen het UWV-kantoor Eindhoven niet heeft doorgezet. Na telefonisch overleg tussen een medewerker van het hoofdkantoor van UWV en de contactpersoon van de Hogeschool is de kwestie van de (telefonische) bereikbaarheid van het kantoor tot volle tevredenheid afgewikkeld. Bij navraag van mijn ministerie bij de Hogeschool wordt dit bevestigd. UWV berichtte mij voorts dat maatregelen zijn genomen om de bereikbaarheid van dit kantoor te verbeteren. Door de inrichting van een Klanten Contact Centrum op alle UWV-kantoren verwacht UWV bovendien de bereikbaarheid daarvan in de toekomst verder te verbeteren. UWV wijst er volledigheidshalve op dat in een situatie zoals door de Hogeschool is aangedragen, de zgn. reïntegratietelefoon van UWV een goede ingang is om snel een reïntegratietraject te laten starten. De Hogeschool is hierop ook geattendeerd.

Hoewel ik aanneem dat incidenten als genoemd in de brief van de Hogeschool nimmer volledig zijn uit te sluiten, ga ik er vooralsnog van uit dat de door UWV genomen acties afdoende zijn. De bereikbaarheid en klantvriendelijkheid van UWV is een voortdurend punt van aandacht en ook onderdeel van jaarlijks onderzoek door UWV. De vorming van een Klanten Contact Centrum kan gezien worden als een uitvloeisel van dergelijke onderzoeken.

Ik vertrouw u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

2

(mr. A.J. de Geus)