Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving woensdag 24 maart

Alkmaar 24-03-2004 - 16.33 uur

Politie zoekt getuigen van ongeval
Alkmaar, dinsdag 23 maart 2004.
De politie in Alkmaar Noord is op zoek naar getuigen van een ongeval. Omstreeks 15.45 uur is een 44-jarige vrouw ter hoogte van een fietsoversteekplaats op de Laan van Bath door tot nu toe onbekende oorzaak gewond geraakt. Volgens het slachtoffer is zij aangereden waarna zij bewusteloos raakte. Zij kan niet vertellen door wie of door wat zij is aangereden. Het slachtoffer is door een onbekend gebleven persoon naar een huisartsenpraktijk gebracht. Vandaar is zij overgebracht naar het ziekenhuis waar zij, in verband met een zware hersenschudding, is opgenomen. De politie zoekt getuigen van dit mysterieuze ongeval en verzoekt hen contact op te nemen met de politie in Alkmaar, telefoon 0900-8844.

Twee jongens aangehouden voor baldadigheid
Bergen, dinsdag 23 maart 2004.
Dinsdagmiddag zijn twee 13-jarige jongens uit Bergen aangehouden op de midgetgolfbaan aan het Kerkepad. De twee hadden samen met een vriendje brand gesticht op één van de holes. De eigenaar betrapte het drietal. Twee van hen konden worden aangehouden. De derde, waarvan de identiteit bekend is, wist te ontkomen. Na verhoor zijn de twee jongen overgedragen aan hun zorgkader.

Man aangehouden na het uiten belediging en bedreiging Bergen, woensdag 24 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 20-jarige man uit Schagen aangehouden op het Plein. De politie beschikte over informatie dat de man mogelijk in het bezit zou zijn van een wapen. In eerste instantie verleende man alle medewerking maar op een gegeven moment uitte hij een aantal beledigingen en bedreigde hij de agenten. Hierop is de man aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Vier jongens aangehouden na tv-uitzending
Castricum, maandag 23 maart 2004.
Maandagmorgen zijn vier jongens van 15 en 16 jaar in het politiebureau aangehouden. De vier meldden zich nadat, tijdens een uitzending van het opsporingsprogramma "Terplaatse"van TV-Noord-Holland, beelden waren getoond van één van vier jongens. Deze beelden waren gemaakt op dinsdag 9 maart 2004 in een juwelierszaak in Castricum. De jongen droeg een bivakmuts en verliet kort nadat hij binnen was gekomen de winkel zonder buit mee te nemen. Waar zijn drie vrienden op dat moment waren is niet bekend. Na het zien van de beelden kregen de jongens wroeging en vervoegden zich aan het politiebureau waar zij werden aangehouden.De vier zijn na hun aanhouding in verzekering gesteld. Zij zijn in de loop van de woensdag weer in vrijheid gesteld. De vier verklaarden dat het om een grap ging.

Verkeerscontroles
Heerhugowaard, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdag werden algemene verkeerscontroles gehouden op het Nijverheidsplein en de Oosttangent in Heerhugowaard. Deze controle leverde 39 bekeuringen op. Ondermeer wegens het niet dragen van een veiligheidsgordel en het niet handsfree bellen. Op donderdagmorgen werd een bromfietscontrole gehouden op de Umbriellaan in Heerhugowaard. In totaal werden 30 bromfietsen gecontroleerd. Dit leverde 36 bekeuringen op. De meeste (24) bromfietsen bleken te zijn opgevoerd. Ook werd er geschreven voor het niet dragen van een valhelm en diverse technische gebreken. Alkmaar, dinsdag 23 maart 2004.
Een bromfietscontrole op dinsdagmiddag op de Fritz Conijnlaan in Alkmaar leverde 11 bekeuringen op. Ook hier werd hoofdzakelijk geschreven wegens het rijden op een opgevoerde bromfiets.