Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, woensdag 24 maart

Den Helder 24-03-2004 - 16.35 uur

Inbraak woning
Den Helder, woensdag 24 maart 2004.
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 23.30 en 08.00 uur, werd er ingebroken in een woning aan de Torenstraat in Den Helder. De daders kwamen het pand vermoedelijk binnen door het slot van de voordeur door de brievenbus open te "hengelen". De deur was wel dicht, maar zat niet op het nachtslot. Uit de woning werden ondermeer geld en GSM's ontvreemd.

Politie gaat bestrijdingsmiddelen controleren
Den Helder/Texel, donderdag 25 maart 2004.
De milieupolitie gaat eind maart en begin april controles uitvoeren bij bedrijven die werken met bestrijdingsmiddelen. De inspecties richten zich op de circa driehonderd melkveehouderijen, tuinbouw-, bollen- en loonbedrijven op Texel en honderd van dergelijke bedrijven in Den Helder. Bij de controles wordt samengewerkt met de Algemene Inspectiedienst (AID).

In maart van het vorig jaar heeft de politie, samen met de twee gemeenten, de bedrijven de gelegenheid gegeven om zich gratis op een nette wijze te ontdoen van oud of niet toegelaten middelen. Die actie werd toen een succes. Op Texel leverden 34 ondernemers 904 kilo aan middelen in bij de gemeente. In Den Helder leverden 12 bedrijven samen 564 kilo aan middelen aan.
Vanaf eind maart 2004 gaat de politie samen met de AID de bedrijven op Texel en Den Helder fysiek controleren op het opslaan, het gebruik en het zich ontdoen van bestrijdingsmiddelen. Bij overtredingen zal onmiddellijk strafrechtelijk en/of bestuursrechtelijk worden opgetreden.