Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving woensdag 24 maart

Hoorn 24-03-2004 - 16.37 uur

Diefstal roeibootje
Hoogwoud, dinsdag 23 maart 2004.
Op dinsdagmiddag omstreeks 16.10 uur zag een getuige dat het roeibootje van zijn buren werd meegenomen door twee jongens en een meisje. Het bootje had afgemeerd gelegen in een sloot voor een woning aan de Langereis in Hoogwoud. De getuige kon de jeugd bewegen het bootje weer terug te brengen. Aan de wal wilde een van de kinderen het onderling regelen met de eigenaar van het bootje en zijn ouders werden gebeld. Het opgegeven telefoonnummer bleek echter vals te zijn. Hierop werd de politie gebeld, die de jongeren van 14 en 16 jaar (afkomstig uit Spanbroek en Opmeer) aanhield. Na verhoor werden zij weer heengezonden.

Snelheidscontrole
Andijk, dinsdag 23 maart 2004.
Op dinsdagmiddag werd een snelheidscontrole gehouden op de Dijkgraaf Grootweg te Andijk. Van de 93 gecontroleerde voertuigen reden er 12 sneller dan de toegestane 80 km per uur. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km per uur.
Bovenkarspel, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmorgen werd gecontroleerd op de Florasingel in Bovenkarspel. Hier reden 6 van de 82 gecontroleerde voertuigen sneller dan 50 km per uur. Hier reed de snelste 72 km per uur. Hoorn, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag werd een korte snelheidscontrole gehouden op de Willemsweg te Hoorn. Hier werden 10 bekeuringen uitgeschreven. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 in plaats van de toegestane 50 km per uur. De controles werden uitgevoerd op basis van klachten uit het publiek.

Verkeerscontrole
Hoorn, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdag werd een verkeerscontrole gehouden op de Kernweg - Protonweg te Hoorn. De controle was gericht op bromfietsers en veel voorkomende verkeersovertredingen. Het betreffen hier speerpunten van de politie. In totaal werden er 47 bekeuringen uitgeschreven. Hoofdzakelijk voor het rijden op een opgevoerde bromfiets, het niet dragen van een helm of veiligheidsgordel en diverse technische gebreken.

Aanrijding met letsel
Oosterblokker, woensdag 24 maart 2004.
Op woensdagmiddag omstreeks 12.35 uur vond er op de Oosterblokker in Oosterblokker een aanrijding plaats waarbij een 45-jarige man uit Westwoud gewond raakte. De man reed op de fiets. Vermoedelijk doordat hij onvoldoende rechts hield, werd hij van achteren aangereden door een personenauto. Deze werd bestuurd door een 24-jarige man uit Hoogkarspel. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.