Dienstenbond CNV

Informeel overleg CAO FloraHolland
24-03-2004

Inmiddels heeft u begrepen dat de leden, op twee onthoudingen na, unaniem tegen het eindbod van de directie van FloraHolland hebben gestemd. Dat hebben wij dan ook in een brief laten weten aan de directie op 5 maart jongstleden. Vanaf die tijd is het wachten geweest op een reactie van uw werkgever op de stemming over het eindbod.

Afgelopen maandag 15 maart heeft werkgever bonden uitgenodigd om op 29 maart aanstaande in een informeel overleg de ontstane situatie te bespreken en te bespreken welke eventuele vervolgstappen er genomen kunnen worden om tot een CAO te komen. Uitdrukkelijk is door FloraHolland gevraagd om een informeel overleg, er zal niet worden onderhandeld.

Omdat werkgever inmiddels de werknemers geïnformeerd heeft dat dit gesprek plaatsvindt, is het niet meer dan normaal dat ook u daarvan op de hoogte wordt gesteld door CNV Dienstenbond. Dat is nog niet eerder gebeurd, omdat het gesprek alleen zal gaan over de stand van zaken en er formeel geen enkele reactie zal komen van werkgever. Zij wilden alleen zonder druk van buitenaf met CNV Dienstenbond praten.

Nu de aard en de datum van dit gesprek openbaar is, zullen wij u uiteraard informeren over de voortgang en de uitkomst van deze bijeenkomst. Dat zal ook gebeuren als er een formele reactie van werkgever komt. Tegelijkertijd kunnen wij u vertellen dat de handtekeningenacties een groot succes zijn. Nog steeds komen er met grote regelmaat stapels handtekeningen binnen. Ga vooral zo door! Echter, het grote aantal reacties laat ook zien dat uw ongeorganiseerde collega erg betrokken is bij de situatie. Maak hem of haar dan lid! De CAO is er ook voor hun!!!

Voor meer informatie over deze info kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon 023 - 5670615 of email: f.monsma@cnvdibo.nl.