De Unie


Laatste nieuws
Benoeming schept nieuwe kansen voor DAF

DAF-President in PACCAR top

Sittard, 24 maart 2004 - De Unie vindt het jammer dat President-directeur Jim Cardillo per 1 juni 2004 DAF Trucks verlaat. Maar de benoeming van de DAF-president schept wel nieuwe kansen in de toekomst van DAF, benadrukt Uniebestuurder Bert Keulen. Cardillo heeft in zijn 5 jaar bij DAF Trucks toch een indrukwekkende trackrecord neergezet. Onder leiding van Cardillo heeft de truckproducent in economische slechte tijden marktaandeel gewonnen en de winstgevendheid op peil gehouden. Dat is absoluut een verdienste, aldus Keulen, die de DAF-topman 5 jaar lang van dichtbij heeft meegemaakt. Cardillo is per
1 juni 2004 benoemd tot Senior Vice-President van moederbedrijf PACCAR.

De Unie rekent erop dat Cardillo Eindhoven een warm hart blijft toewensen vanuit zijn nieuwe functie. DAF Trucks is een 100% dochter van het Amerikaanse PACCAR. Het kan een voordeel zijn dat er nu een topman met een DAF-achtergrond bij de moedermaatschappij zit, die ervoor kan zorgen dat DAF binnen PACCAR een sterke positie houdt. Cardillo weet als geen ander hoe belangrijk het is om een sterke moedermaatschappij te hebben die durft te investeren in innovatie.

De Uniebestuurder is blij dat er een weer een Nederlandse directeur aan het roer van DAF komt. Goudriaan kent de Nederlandse sociale verhoudingen en heeft het voordeel dat hij van binnenuit komt en daarom de organisatie goed kent. Keulen gaat er dan ook vanuit dat de opvolger van Cardillo op een zelfde wijze zal omgaan met de belangen van de medewerkers van DAF.

DAF Trucks concentreert zich op de ontwikkeling, productie, marketing, verkoop en service van middelzware en zware trucks. Dat gebeurt met zo'n 6.500 medewerkers, waarvan het merendeel werkzaam is in de productiebedrijven in Eindhoven (NL) en Westerlo (B).

woensdag, 24 maart 2004